2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia Sola - Kesztyűs kéz

A Sony egy különleges készüléket adott ki, mégpedig a Sola-t, ami kesztyűben is érzékeli érintéseinket.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

Méreteket tekintve kézreálló dologról beszélhetünk, 116 x 59 x 9,9 milliméteres nagyságával és 107 grammjával ideális társunkká válhat. A készülék külseje műanyagból épül fel, de matt, gumírozott felülete miatt nem csúszik és kellemes a fogása. Az összeszerelés minősége hagy némi kívánnivalót maga után, sajnos a hátlap oldalsó része helyenként nyöszörög.

Az előlapot a 3,7 hüvelykes, LED megvilágítású, WVGA (480 x 854 pixel) felbontású LCD panel uralja, mely a Floating Touch technológiával is büszkélkedhet. A képek minőségén a Mobile Bravia Engine próbál javítani, a színei kicsit fakónak hatnak, a betekintési szög viszont teljesen rendben van. A Floating Touch technológia lényege, hogy 20 mm távolságból is érzékel az ujjunkat, így tényleg lehetőség van az érintés nélküli vezérlésre. A kijelző alá 3 kapacitív gomb (vissza, home, opciók) került, alattuk pedig egy lépcsőzetes elrendezés alá bújtatva egy LED csík, ami egy Xperia feliratot hivatott megvilágítani. Felül egy Sony logó, mellette a beszédhangszóró, jobbra az értesítési LED, valamint fény- és közelségmérő szenzorok.

Felül egy 3,5 mm-es jack aljzat tátong balra tolva, bal-felül pedig a bekapcsológomb tanyázik. Jobbkezesek számára kicsit fura mutatóujjal nyomkodni, de barátibb, mintha a tetején lenne.

Alul egy fűzőnek való hely van, ide jöhet például a csuklópánt, ha még hord ilyet valaki. Itt kapott még helyet a mikrofon is, a jobb szélére alulról kezdve egy két állású, dedikált kameragomb került, felette a hangerőgomb páros lakik, végül a teteje felé egy microUSB foglalat található.

A hátoldala nem túl izgalmas, alul középen a külső hangszórón akadhat meg a szemünk, ez asztalra letéve veszít a hangerejéből. Feljebb az Xperia logó és a zöld "bogyó" süllyed bele a hátlap plasztiktengerébe. Legfelül pedig a kamera (ezt egy króm keret is kiemeli), egy LED-es villanó, és a másodlagos mikrofon fedezhető fel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.