2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

PRODA ORB - Orbitálisan jó

Kicsi, erős, hangos, kék és nem a Hupikék törpikék, hanem egy, az árához képest meglehetősen jó hangú Bluetooth hangszóró.

[ ÚJ TESZT ]

Bemutatás

Az ORB

Az ORB maga nagyon pofás darab. Több színben kapható, a hozzám került tesztdarab kék.
Nagyságra mint egy jégkorong, a tenyeremben kényelmesen elfér.

Az oldalán díszeleg a THECOO felirat 2 kínai jelölés mellett. Egyébként a készülék pontos típusa a THECCO BTD531K, bár ez nem túl beszédes, így jó húzás volt a Proda csapatától az átnevezés.
A készülék egyébként nem csak hangszóróként funkcionál. Ahogy a piktogram is mutatja a dobozon, van beépített mikrofon is a készülékben, így hívásokat is lebonyolíthatunk vele, mint kihangosító.

A készülék a hasán található gumi korong miatt szépen fekszik az asztalon, polcon, de még a kocsiban is, ha egyenes felülettel érintkezik.
A készülék oldalán kapott helyet minden ínyencség.
TF kártya helye, AUX bemenet, USB bemenet. 2 visszajelző led és 4 gomb.

A 2 visszajelző led külön-külön feladatot lát el. Az egyik a töltés visszajelzője, míg a másik villog, amennyiben nincs aktív kapcsolat és a készülék be van kapcsolva.

Az intelligens kikapcsolásnak köszönhetően a készülék 5 perc inaktivitás után kikapcsolja magát, ezzel energiát spórolva. A tápot egyébként USB-n kapja, de az akkumulátor is kitesz magáért. Elvileg 10 órát bír használat mellett, az én tapasztalataim szerint ez inkább 8 és 9 között van valahol, de azért még ez is teljesen tökéletes üzemidő.
Ha egyszer lemerült, akkor viszont közel 4 óra kell neki, hogy teljesen feltöltsük a 600mAh-s Li-ion akkumulátort.

Visszatérve az oldalára. A 4 gombból egy értelemszerűen a be/kikapcsoló gomb. Ez a gomb egy másik funkciót is ellát. Mégpedig, ha röviden nyomjuk meg, akkor módot vált, hogy melyik bemenetét használja. Erre nem jöttem rá magamtól, de a user manualban tökéletesen és érthetően le van írva.

A másik 3 gomb a szokásos zenei vezérlés gombjai. Következő szám, play/pause, előző szám. Amennyiben bejövő hívásunk van, a play gomb segítségével fogadhatjuk a hívást. A gombokon kívül még egy akasztó hely is található a készüléken. A hozzá adott csuklópánttal is felakasztható több helyre, így nem kell stabil felületet keresni neki.

Használhatóság

Gondolkodás nélkül lehet párosítani egy-egy készülékkel. Viszont ez nem mindig sikerült, hogyha nem kézzel kapcsolódtam le a csatlakozásról. Ha csak leállítom a Bluetooth-t, akkor nem minden esetben tudok más készülékkel rákapcsolódni az ORB-ra, amíg nem indítom újra. Nem mintha nagy probléma lenne, de azért ez néha idegesítő lehet. Habár lehet, a probléma az én készülékeimben van, a saját tabletemen és telefonomon kívül mással nem párosítottam.

Egy OnePlus One-on lógott az utóbbi időben elég sokat. A CM féle Audio FX equalizer játszi könnyedséggel irányította a hangszórót. Tökéletesen adta vissza a hangokat. Nem tapasztaltam semmi problémát, interferenciát.

A kisebb távolságok se okoznak neki problémát. Nyílt terepen akár 15-20 méterről is képes fogni a jelet. Házban, igaz csak gipszkarton falakon keresztül próbáltam nem pedig vasbetonnal, tökéletesen működik, több falon át is jól teszi a dolgát.

A mikrofonból viszont kimaradt a zajszűrés. Ettől függetlenül elég jól hallanak a másik oldalon.

Maga a készülék nagyon jól összeszerelt, nem kelti a kínai gagyi érzetet. Ezen kívül kifejezetten könnyű is. Maga a design is szép, szinte bárhol tökéletesen mutat.

És akkor lássuk mire is képes ez a kicsi kékség!

(Az AudioFX ki volt kapcsolva mind a két esetben!)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.