2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Póráz nélkül avagy a Bluetooth világa

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sikerült megszabadulnom a vezetékes kötöttségektől egy bluetooth-os egér, egy hangszóró és egy fejhallgató segítségével.

[ ÚJ TESZT ]

Tavaly tavasszal vettem egy MyAudio 708AG tabletet, és az már az elején feltűnt, hogy a hangszórója nem túl fényes.
Halk, a hangok sem tisztán törnek elő belőle, kézenfekvő volt a fülhallgató használata. Viszont a zsinórral sok gondom volt, ezért karácsonykor úgy döntöttem, hogy meglepem magam egy Bluetooth hangágyúval.

Az egyik nagyáruház leakciózta 4000 Ft-ra a KitSound PocketBoom nevű hangszóját, így le is csaptam rá.

A hangszóró leírás szerint 1 W teljesítményre képes, 100 Hz - 15 kHz közötti frekvenciákat szólaltat meg, és támogatja a HandsFree funkciót is, tehát hívásokat is lebonyolíthatunk a segítségével.

A kis akkumulátor, ami benne van, 3 óráig táplálja a hangszórót. Ezt nem tudom teljes hitelességgel alátámasztani, mert szakaszosan használom, de nem kell sűrűn töltenem. Bluetooth 2.1 vagy magasabb verzióval kompatibilis.

A hangja nagyon jó. Hi-Fi és High-End rajongók most felszisszennek, de tény, hogy MP3-hoz, Youtube-hoz teljesen megfelel. Kis méretéhez képest telt hangzása van, nem hiányoznak a mély és a magas hangok sem.

És még pofásan is néz ki. :) Én kellemesen csalódtam benne. A tablethez való párosítás után azonnal átveszi az összes hangot a készülékről, és minden hang a PocketBoom-on szól.

A töltése a hozzá adott mini USB kábellel történik.

Értékelés:
+ kicsi, könnyű, hordozható, a tablet hangszórójánál mindenképpen kellemesebb hangforrás
- amikor bekapcsol és szinkronizál a tablettel, iszonyatos hangosat sípol

A következő BT eszköz, amit beszereztem, egy egér volt. Ezek is eléggé elszállt árakon tudják kínálni magukat, de szerintem megtaláltam az arany középutat a Rapoo 6080 Bluetooth egere képében.

Ez is 4000 Ft körül volt 24 hó garanciával. BT 4.0, és két darab ceruza elem hajtja.
Tulajdonképpen erre leginkább azért volt szükségem, mert rátaláltam a Play áruházban egy régi kedvenc játékomra, a Heroes of Might ang Magic II-re, amit viszont érintőről elég nehéz vezérelni.

Az egér könnyen párosodik a tablettel, és azonnal megjelenik a kis nyilacska. Minden vezérelhető vele, bal gomb, jobb gomb működik rendesen, sőt, még a görgetés is.

Sokszor jól jön böngészés közben is, amikor asztali weboldalt böngész az ember, és egérre méretezett linkek/gombok/checkbox-ok vannak. Kicsit fura egérrel kezelni az Androidot, de pl. egy TV-re köthető miniPc-nél más nem nagyon van. Oda is ideális lehet ez a kis egérke.

Értékelés:
+ kicsi, könnyen hordozható, jól kezelhető, nem drága
- nem találtam negatívumát, nekem bejött. :)

A harmadik bemutatni kívánt Bluetooth eszköz szintén a hangok megszólaltatását segíti. De ezúttal a környezet zavarása nélkül. És ráadásul sztereóban.

Ezt szintén egy leárazás alkalmával sikerült beszereznem 3000 kemény forintért. Lazer MA-826 a becsületes neve. 500 mAh aksiból nyeri az energiát ami kb. 6 órányi használatot jelent. BT 3.0 + EDR támogatással rendelkezik.

Ez is használható telefonálásra, ugyanis a jobb oldali fülesbe beépítettek egy kis mikrofont. Töltése szintén miniUSB kábellel történik.

A kis névtelen füles is meglepően jól szól. Vájtfülűek biztos találnának benne kivetnivalót, de szerintem nagyon szépen szól: hangzása telt és tiszta.

Ha nincs zene, van egy pici alapzaja, de nem zavaró.

A másik fontos tulajdonsága, hogy kb. 10 m-es hatótávolság elég arra, hogy leteszem a tabletet a lakás közepére, és a fülessel a fejemen járkálhatok fel-alá, miközben szól a zene. :)

Viszont a hosszútávú viseléskor egy kicsit nyomja a fület. A hallgatókon eléggé kicsi és vékony szivacs kapott helyet, ezért átnyomódik rajta és nyomja az ember fülét.

Vannak rajta vezérlőgombok is:
- ki/be kapcsoló, ezzel lehet hívást fogadni is,
- hangerő fel/le, nem a tablet hangerejét állítja,
- előző/következő dal (de ez csak akkor működik, ha az előtérben van zenelejátszó, én a RocketPlayer-t használom).

Összességében ez is jó vétel volt ennyi pénzért.

Értékelés:
+ könnyű, jó üzemidő, olcsó, headset funkció
- nyomja a fület, pici alapzaj

Természetesen kipróbáltam, hogy megy-e az egér és a füles együtt, és jelentem, igen, tehát lehet zenét hallgatni és egérrel böngészni egyszerre!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.