2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pityu naplója 2. rész

Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

[ ÚJ TESZT ]

26. fejezet

Haladnak a dolgok.
A major kész és Bandi már vett két igáslovat is, meg egy szekeret, ami majd át lesz alakítva (Lala csinálja.). Az egyik ló összehaverkodott Kismajommal. Még azt is engedi neki, hogy a hátán utazzon! Mondjuk eleinte Kismajom elkezdett ugrálni a hátán, mire a ló ledobta magáról. Erre Kismajom sértődötten mekegett, a ló meg szabályosan kiröhögte, de már összeszoktak. Nagyon viccesen néznek ki! Mondjuk az a ló is bolond egy kicsit. Mondtam is a Bandinak, hogy még egy kacsát kellene hozzájukszoktatni, mert azok sem százasak. Erre megint bokánrúgott.

A malom is jól áll, mert meglett az engedély, csak a meder átalakításához valami komoly szakember kell.
A mellette lévő földeket is bevetette Bandi, de most csak valami tavaszbúzával, hogy valami legyen. Aszongya, hogy jövőre már más lesz és Józsival is egyeztetett és hogy valami különlegest akarnak.

A régi telepnél is jól mennek a dolgok. Lehet, hogy mégis inkább 3 ház lesz először. Eredetileg kőből akarták, mint a falu házait, de nincs már a közelben kőbánya, a tégla meg drága. Aztán ifjabb Lajos a malomnál pont hallotta, hogy erről beszélgetnek (Polgi, meg Bandi) és mondta, hogy Bandi egyik földjének a szélén régen volt egy agyaggödör. Megnézi, aztán lehetne akár vályogtégla is. Beton alapon teljesen jó mert úgy nem vizesedik. Meg is tudják csinálni, mert ő fiatal korában a hegy lábánál sok ilyen házat épített az apjával. Így meg az alapanyag szinte ingyé van.

Mivel most Lakatosék eléggé el voltak látva melóval és várhatóan a jövőben is, most nagyon boldogak. Csaptak is egy nagy banzájt és meghívtak minket is (Bandi, Polgi, meg Marcsa és én), hogy megköszönjék.
Ennyi kaját én még az életemben nem láttam! Tyúkhúsleves, töltött káposzta, disznósült, birkapörkölt, sült pisztráng és rengeteg sütemény. Még tűzijátékot is kerítettek valahonnan.
Persze mivel a kenyeret Józsitól rendelték, őket is elhívták. A birka Imiéktől volt, úgyhogy őket is.
Hajnalban jöttünk el, de akkor is alig akartak elengedni.

Sokat melóztunk az elmúlt hónapokban, de úgy tűnik, hogy új fejezet indul a falu életében. Meg talán a miénkben is. Bandi meg Polgi megkérte Marcsát, hogy vigye a közös cég ügyeit. Amíg nem indul be, addig csak részmunkaidőben, de közben meg besegít Bandinak. Polgi meg keres valakit a helyére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Pityu naplója 3. rész

    Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

  • A mágusmester 1. rész

    Két általam kedvelt műfajt, a Sci-Fit és a Fantasyt próbálom összegyúrni.

Előzmények

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.