2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pityu naplója 2. rész

Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

[ ÚJ TESZT ]

21. fejezet

Na, eljött a szombat is, Kisjuli szülinapi partija. Bandi teljesen felpörgött. Csináltatott a teraszhoz egy teljesen hivatalos ponyvát, ami szerintem rohadt drága lehetett, de azt mondja, hogy megérte, mert sokat tudjuk még használni. Elhozta otthonról a csocsó-asztalt és a darts-táblát is, hogy ha esetleg játszanánk, akkor legyen mivel.

Banditól elkértük a puttonyos autót és reggel Marcsával elmentünk a tortákért, meg a sörért. Tibi úr adott ilyen mobil sörcsapot, meg persze sört is, három félét. A női sört, amit Marcsa is szeret, egy világost, meg azt a portást.

Hirdetés

Mivel nagyjából senkinek sem volt probléma az egész napos banzáj, már 10 körül elkezdtünk gyülekezni. Persze Kisjulit mindenki megrohanta a virágokkal, úgyhogy szegény csak hápogott!

Utána Bandi azt mondta, hogy a halat magunknak kell kifogni és előszedett egy rakat horgászbotot és ez mindenkinek tetszett, de azért valljuk be, hogy egy halneveldében halat fogni nem egy nagy művészet. Ráadásul egy merítőháló is elég lenne. Meg hatékonyabb is. Mondjuk legalább mindeni élvezte, mert volt sikerélmény!

Ezután Bandi azt mondta, hogy mivel enyhe volt a tél, talán már van gomba, úgyhogy mindenkit elvitt az erdőbe, csak Imi és én maradtunk, mert elkezdtük főzni a birkapörköltet (Zotya direkt mondta, hogy ő ma nem akar dolgozni és ezt meg is értem!). Olyan igazit csináltunk, amiben a belsőség is benne van!

Nagy meglepetésemre találtak is gombát. Mondjuk a nagyobb része valami tapló-féle, ami Bandi szerint ehető és finom (Bandi ért a gombákhoz, úgyhogy nem fogjuk feldobni a pacskert!). Marcsa meg talált ibolyát és hozott földdel együtt, hogy ültessem el a kertben és akkor nem csak hóvirág lesz.

A halakat a kemencében sütöttük meg. Miután kibeleztük, tettünk bele egy kis fokhagymát, egy karika citromot és kakukkfüvet, meglocsoltuk tejföllel és be a kemencébe. A lányok csináltak hozzá salátát, meg a gombákat megpirították.
A pörkölthöz jóanyám hozott savanyúságot, Józsi meg friss kenyeret. Direkt ma sütötte tönkölyből reggel.

Ezután már csak a szokásos eszem-iszom volt, de nagyon jó volt a hangulat. Beszéltük is a fiúkkal, hogy a kanbuli idejétmúlt. Nagyon jó, hogy itt vannak a lányok is! Zsókát (Imi élettársát) sokan csak most ismertük meg, de nagyon jó fej, vagány csaj. Béla felesége, Ibi mindig olyan csöndes, hogy szavát sem hallani, de most nagyon jót beszélgetett mindenkivel. Józsi felesége, Ági meg amúgy is nagy dumás. Péter nem egy társasági ember, de Ági egy pillanat alatt bevonta a beszélgetésbe, a maga fura stílusával:
- Mit ülsz itt kukán ember? Összeragasztotta a szádat a birkapörkölt? Inkább mesélj valamit, mert senki sem ismer, pedig Jutkát szeretjük!

Ami még érdekes volt, hogy Bandi és Polgi elég sokat pusmogtak félrevonulva. Majd kivallatom Bandit, mert valamit terveznek, az tuti!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.