2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pityu naplója 2. rész

Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

[ ÚJ TESZT ]

19. fejezet

A majornál jól haladnak a dolgok. A múltkori balhé óta Kislajos is úgy dolgozik, mint a kisangyal (Majd megkérdezem a Lali gyereket, hogy mivel fenyítette be, mert tényleg érdekel. Még egy sallert sem adott neki!).
Közben mondta a Bandi, hogy mit akar vele. Egyrészt a terményeket fogja ott tárolni, másrészt a gépeket (Azt mondja, hogy ez jobb hely, mint a régi) és lovakat is akar majd tartani. Aszongya, hogy ezt már a Polgival is beszélték (Csak azt nem tudom, hogy ennek mi köze a Polgihoz?).
A malommal viszont le kellett állni, mert valami engedélyek kellenek a villanymotorhoz is, meg a folyómederrel is kell valamit csinálni. Kár, mert belül már egészen malom formája van. Lala, meg Béla sokat melóztak vele!

Elkezdtük szervezni Kisjuli szülinapját is, de asszem, kicsit szűken leszünk, mert Kisjulit mindenki szereti. Számoltuk is, hogy Kisjuli, meg Kistomi, az 2. Bandi (nyilván), meg Juli (nyilván ő is) az 4. Marcsa, meg én az 6. Kiderült, hogy Tibi úrékkal is jóban vannak, mert tőlük veszik a zőccséget az étteremhez. Úgyhogy Tibi úr, meg a felesége, meg a lánya, meg Zotya az már 10. Gabi meg Lala, az 12. Imi és az élettársa (Én még sosem láttam, de állítólag van neki és Kisjulival jóban vannak) az 14. Béla, meg Józsi asszonyostul, az már 18. És itt van még Laca és Polgi is! Az már 20!!!
Tiszta mázli, hogy Lacának nincs senkije és Polgi sem hozza a Sárkányt! Mondjuk a Sárkány úgysem jönne. Nem szeret az senkit. Meg őt is csak az, aki be akarna vágódni Polginál és nem tudja, hogy így nem lehet! Ja, a Sárkány a felesége. Állítólag nem volt mindig ilyen, de szerintem ez is csak olyan legenda, mint a Mikulás!
Mondtam is a Bandinak, hogy gond lesz, aztán kicsit vakaródzott, kicsit káromkodott, aztán ittunk egy pálinkát (Na jó, kettőt), miközben tovább szentségelt és végül kitalálta:
- Lefóliázzuk, vagy leponyvázzuk a teraszt és berakunk egy hősugárzót, akkor nem lesz hideg és úgy elférünk.
- Nagy vagy Bandi! Ott is le tud ülni 10 ember és a dupla ajtó miatt nem is leszünk külön!
(Mert hogy Bandi ilyen nagy kétszárnyú ajtót rakott a házra, mondván, hogy nyáron az jobb. Meg a bútort is könnyebb volt behordani)
Aztán még Marcsával beszéltük, hogy talán két torta kellene. Még mókás is lenne, hogy a 2-es, meg a 7-es külön tortán van (Mert hogy Kisjuli most lesz 27!)!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Pityu naplója 3. rész

    Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

  • A mágusmester 1. rész

    Két általam kedvelt műfajt, a Sci-Fit és a Fantasyt próbálom összegyúrni.

Előzmények

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.