2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Packard Bell - Átlagos mindenes

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Költséghatékony multimédiás mindenes i5 processzorral

[ ÚJ TESZT ]

Külsőség:

Szokásos minimalista csomagolásban érkezett a PB notebook, semmi sallang, méhsejt mintázatú doboz borítás, az új logóval, a hordozó fül alatt pedig a regisztrációs felkéréssel.
Kicsomagolásnál egyből szembe ötlik a gyors üzembe helyezési „lepedő” ami többek között magyar nyelvű leírást is takar.

Maga a készülék helyezkedik el felül a dobozban, alatta pedig az akkumulátor, tápegység, és magyar nyelvű dokumentáció. Tehát ne keressük a telepítő lemezeket, azt majd nekünk kell legyártani.

Akkumulátor belehelyezése után kézbe fogva, egy tisztességes minőségi összeszerelést láthatunk, nem recseg-ropog már a fedél kinyitása előtt. Maga a készülék sem akar többnek látszani, mint ami, - egy multimédiás mindenes.

A fedlap, ez sajnos követi a mai trendet, fényes, fekete, és méhsejt mintázattal van borítva, ami kiválóan alkalmas tükörnek is. A fedél bal oldalán helyezkedik el a gyártó logója, ami krómozva van, és becsukva egy könyvre, vagy noteszre próbál hajazni. Összességében nagyon diszkrét a megjelenése.

Körbe forgatva a készüléket, egyből feltűnik, hogy a csatlakozási lehetőségeket, a két oldalára próbálták száműzni. Ebből is a baloldal, amelyik elég sűrűre sikerült. Kezdve a zsanérba épített Kensington zárral, majd az áramforrás, Lan, D-Sub, HDMI, 2db USB, mikrofon be/fejhallgató (spdif is egyben) ki, és egy kártyaolvasó.

Ezzel szemben a jobboldal, elég inger szegényre sikerült, itt zsanérba épített Power gomb (mint a Vaiok), 2db USB, és egy DVD író következik.

Elejére "semmi", vagyis a készüléket körbe ölelő krómcsíkba került az akkumulátor, és bekapcsolást visszajelző LED. Hátulján pedig csak is, a hűtés lamellái vannak.

Megjegyzem, hogy kettő dolog nekem nagyon hiányzott, az első mint olyan, E-SATA hiánya. Igazán beáldozhatták volna az egyik USB foglalatot, vagy csinálták volna meg kombináltra.
Esetlegesen a D-Sub helyett is jobban elfogadható lenne számomra. Második, - ez mostanság nem csak a Packard Bell-nél tűnt fel - hogy lemarad a Express-Card csatlakozó is, sikeresen.

Készüléket megfordítva, az alján semmi különlegességet nem találunk, csak a szokásos akkumulátor, ami 6 cellás és 4400mAh teljesítményű, illetve eltávolítható hátlapot, amit 5 csavarral oldható is. Ekkor férünk hozzá a merevlemezhez, WLAN, és memóriákhoz.

Itt tűnt fel a harmadik számomra fontos hiányosság, a szabad PCI Express Slot, amiben inkább látnék egy Bluetooth egységet, mint az üresen kongó helyet. Költséghatékonyság, sajnos.

Kijelző kinyitása könnyen történik, mivel semmiféle zárral nem találkozunk. Kb. 140-160 fokig lehet kihajtani.
Magát a kijelzőt szintén egy fényes keretbe helyezték. Amin, fent és középen található a 0,3MP webkamera, minősége megfelelő a netes csevegő programokhoz, illetve mellette eltolva balra, a beépített mikrofon van még. Kijelző keret jobb alsó sarkában pedig a típusra utaló logó van.

Billentyűzet három részre tagolódik. Felső részen folytatódik a fényes felület, ahol is a visszajelzőket pakolták, illetve a multimédiás, érintőgombokat.
Baloldalt a hdd, caps lock, num lock, és a hiányzó Bluetooth visszajelzők. Középen, jobb oldalt pedig egy tetszőlegesen programozható gomb, backup program, wlan, touchpad ki/bekapcsoló, illetve a hangerő szabályozás.

Középső részt a teljes értékű, numerikus billentyűzettel is kiegészített beviteli rész birtokolja. A hosszú Í értelmes, megszokott helyre került, illetve a Ctrl és Fn gombokat nem csereberélték fel. Maga a billentyűzet enyhén „szigetes” kialakítású, kellemes, rövid utas lenyomással rendelkezik. Egyetlen nekem nem tetsző dolog a kurzormozgató gombok, mindig félek, ha használni kell, kicsire sikerült szerintem.

Alsó rész, itt végre elhagyták a lakkozást, és matt réteget kapott. Itt végre nem az állandó maszatok takarításával telik a nap.

A touchpad, balra eltolva, és bemélyedve került elhelyezésre. A gombok pedig túllógnak magán a touchpadon is. Itt nem tud lecsúszni kezünk egerészés közben, a mélyedésnek köszönhetően, viszont a gombokat szokni kell, mert ez a méret és a végére került nyomópont kicsit fura volt használat közben. Multitouch képes.

Plusz, ami idegesít állandóan, ha van hely a billentyűzet alatt/mellett, akkor mint ha kötelező lenne, és töltsük már ki mindenféle matricával. Kutyát nem érdekli, nem lehetne az aljára, mert ha itt kezd el kopni, ritka rusnya lesz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.