2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Notepad++

A program főként a fejlesztők számára lehet hasznos, de más is találhat benne érdekességet!

[ ÚJ TESZT ]

Pár funkció bemutatása

Funkciók bemutatása
Most, hogy megismerkedtünk a felülettel, a teljesség igénye nélkül áttekinthetjük a funkciókat (ezeken kívül még sok más funkció is megtalálható a programban).

Munkamenetek
A böngészőkhöz hasonlóan itt is használhatunk munkameneteket. Egy elmentett munkamenet visszatöltése visszatölti az összes, a munkamenet mentésekor használatban lévő dokumentumot.
A Fájl menüből érhető el a Munkamenet mentése / Munkamenet betöltése menüpontról.

Figyelem! Csak a háttértárra lementett dokumentumok tölthetők vissza; ha nem mentettünk, akkor a módosításaink elvesznek (mivel a háttértárról tölti vissza a dokumentumokat, a munkamenet fájlok csak az elérési útjukat tartalmazzák).

Oszlopszerkesztő
A szerkesztés menüpont alól elérhető funkció lénye, hogy az éppen aktív oszlopba (ahol a kurzor van), beilleszti az általunk beírt szöveget, a dokumentum végéig.

Keresés
A keresőt is kibővítették a készítők, a keresés teljesen testre szabható. A funkció rendelkezik egy igen hasznos aprósággal, azaz a keresőablak átlátszóvá is tehető. Az alapfunkciók sem hiányoznak belőle.

A kép nagyítható

Átlátszóság

Keresés a fájlokban
Keresés menüben érhető el.
Ezzel a funkcióval egy adott mappán belül kereshetünk a fájlokban, illetve a megadott szöveget is kicserélhetjük bennük.

A kép nagyítható

Egyéni nyelv beállítása
A nézet menüben található. Ha olyan programnyelven programozunk, ami nincs a programban, akkor itt megadhatjuk a nyelv specifikációit.

A kép nagyítható

Document map
A nézet menüből érhető el.
Oldalt megjelenít egy görgethető képet az egész dokumentumról.

A kép nagyítható

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.