2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Nintendo GameCube - kicsi a bors

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Nintendo legjobb konzolja lehetett volna, de miért nem lett az?

[ ÚJ TESZT ]

Main

2001. szeptember 14. Három nappal a World Trade Center elleni terrortámadás után a Nintendo rajongók tábora piros betűs ünnepet jegyez: megjelent Japánban az új N konzol, az elődje hibáit maximálisan orvosolni akaró GameCube. A konzol már a '99-es Spaceworld Expon bemutatkozott, de akkor még Dolphin -később StarCube- kódnéven. Már a megtervezésénél az alacsony áron előállítható hardver volt, ami nem marad el a konkurens megoldásoktól, így lehetett a dobozokon az igen baráti, 199$-os árcímke a rajtkor.

Sikerét a rá megjelent tetemes exkluzív és minőségi játéknak köszönheti. Megjelent rá a harmadik dimenzióba átütő sikerrel átigazolt Metroid Prime és annak folytatása (a Metroid Prime "a" legjobb játék a kis kockára az összesített teszteredmények során), két The Legend of Zelda amiből az egyik korszakalkotó volt a maga nemében, hat (!) Resident Evil, a Super Smash Bros. Meele (belőle több, mint hét milliót adtak el), a szokásos Super Mario adag a Sunshine személyében, a Metal Gear Solid első részének tökéletes, kibővített remake-je, a The Twin Snakes ami megkapta a MGS2 grafikus motorját és rengeteg feature-jét. és még rengeteg emlékezetes és kiemelkedő alkotás látott napvilágot a cserbenhagyott kis gépre. A third-party támogatás sajnos nem volt olyan erős, mint a konkurens PlayStation 2 vagy Xbox esetében és ez rányomta a bélyegét az eladásokra.

Élete végéig 22 millió darabot adtak el belőle és melléjük 209 millió játékszoftver, igen dícséretes 9:1-es kapcsolási rátával. 2007-ben a Nintendo abbahagyta a gyártását és ráfeküdt a mainstream Wii-vonalra, ezzel rengeteg eredetileg GameCube-ra szánt játékot cibált át a forradalmár konzolra (pl. Fire Emblem: Radiant Dawn).

[/P]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Missing in Action: Nintendo címek

    Régvolt idők Nintendo játékai: körutazás a folytatásra váró Nintendo sorozatok világában, ami nem csak Marióból és Zeldából állt.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.