2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Traktor Pro bemutató

Az egyik legkedveltebb DJ szoftver, a Native Instruments Traktor Pro bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Traktor Pro 2019

A Traktor több, mint egy egyszerű DJ szoftver. Egy egész megoldást tud kínálni a DJ-knek a saját hardverükhöz írt szoftverrel. Lehet csak magában, a számítógépedről zenélni, egyik kontrollerjükkel használni és timecode rendszert is kínálnak CD-khez és lemezjátszókhoz. Ezen kívül hid-módban tud kezelni laptophoz USB-vel csatlakoztatott lejátszókat.

Ahogy látjátok, az idő során nagyon letisztult lett a felület. Az új verziót alapjaiban írták át, teljesen újak az algoritmusok a motorházban. Nagyon "smooth" a működés.
Kis érdekesség, hogy használtam Win-en is, de ott valahogy nem áll össze az egész, a legjobb élményt Mac-en nyújtja továbbra is. Előző verziókon is tapasztaltam, hogy Windowson nagyon terheli valamiért a procit és a memóriát. Ezáltal apró lagok vannak és néha még a hang is torzul. Lehet ez user error is részemről, valamilyen beállítási dolog esetleg, de Mac-en nagyon frankón, ilyen dolgoktól mentesen teszi a dolgát.

Minimum követelmény a 4 GB RAM, de én inkább 8-at ajánlanék. Processzorban Core i5 6. generáció, vagy újabb. A Core i5 viszont tényleg elég, régi Macbook Pro C2D-val is viszi akadások nélkül.

Magát a szoftvert három módon tudjuk beszerezni. Az egyik, ha a NI oldaláról letöltjük 99 dollár ellenében.

A másik, ha vásárolunk valamilyen DJ hardvert, ami Traktor. Ez lehet egy külső USB-s hangkártya, keverő, kontroller stb. Ez esetben ingyen adják a serialt hozzá, csupán egy fiókot kell létrehozni és ott aktiválni.
Harmadik opció, ha rendelkezünk már valamilyen Traktor licensszel, akkor 49 dollár fejében tudunk online upgrade-elni. Én is így vettem az általam használt verziót, Pro2-ről váltottam. Természetesen kapunk számlát PDF-ben a vásárlásról, ha esetleg jogosítások, DJ-engedélyek miatt szükséges lenne.

Nagyon jó támogatást kapunk a pénzünkért cserébe. Folyamatosan kapja a frissítéseket, kb. havonta érkezik valamilyen új feature. Hibajavításokkal sincs gond, szintén figyelnek a felhasználók visszajelzéseire. A weboldalukon a support nagyon készséges, kétszer volt eddig nyűgöm, azonnali válaszok és segítségek érkeztek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.