2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech G303 Daedalus Apex egér

Aki megveszi és tetszik neki a forma, az ezentúl nem fogja okolni az egerét, amiért elhibázott egy-egy fejest.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver

A jól megszokott Logitech Gaming Software-t (LGS-t) kapjuk hozzá, amivel szinte mindent be tudunk állítani. A beállításokat az egerentyű azonnal megjegyzi, nem kell semmi OK-t vagy Apply-t nyomkodni neki. Ami azt illeti, az LGS még mindig az egyik, ha nem a legjobb egérszoftver.
A szoftver főképernyőjén megtekinthetjük szép nagyban az egérkénket és itt tudunk váltani az egér belső memóriája és az automatikus játékfelismerés opciók között.

Tovább lapozva megtaláljuk a szenzor érzékenységének állítását, polling rate kapcsolót, valamint itt találjuk a gombok testreszabhatóságának lehetőségét is. Az érzékenység állításnál 5 értéket adhatunk meg profilonként, melyből 3 áll a rendelkezésünkre.

Az összes gombra szinte bármilyen funkciót és makrót beállíthatunk, amit az egér meg is jegyez nekünk.




A következő oldalon találjuk az egér megvilágításáért felelős beállításokat.

Itt foglalnak helyet a beállítható világítási effektek, és azok beállítható zónái is, valamint a színkeverő. Az előre beállított gyári színek mellé kapunk még 6 helyet, ahova az egyéni színeinket menthetjük el.

Világítási effektnek beállíthatunk pulzálást, és annak sebességét, fényerejét, valamint váltakozó színű világítást ugyanazokkal az opciókkal, mint a pulzálás esetében. Az effekteknél beállítható, hogy melyik világítási zónára vonatkozzon, tehát a logóra vagy az oldalakra.
Sajnos a két zónának különböző színeket vagy effekteket nem állíthatunk be.

Az RGB led színkeverése hajlamos bebugolni, így aki egyedi színt akar kikeverni, vagy sokat váltogatja, előfordulhat, hogy a végén nem azt kapja, amit szeretne. Ilyenkor az egeret érdemes kihúzni majd újra bedugni, hogy a megfelelő színt adja. Úgy tűnik, hogy javítva lett.

A szoftver szerint mind a kettő ugyanaz a szín. (sárga)

Elvileg mind a kettő sárga, de ha pirosról váltom, akkor zöldes lesz, ha pedig a zöldről, akkor rendesen sárga. Nem csak ennél a színnél van ez így...
A tényleges zöld így néz ki:

Valamint, aki azt várja, hogy majd fehéren tud világítani, annak nagyot kell csalódnia. Mint általában az RGB LED-eknél, itt sem lehet normális fehéret kikeverni. Sok macerával meg lehet közelíteni valamiféle fehéret, de ezeknek a LED-eknek ez nem az erősségük.

Tovább haladva a szoftverben, találunk még egy Surface Tuning opciót is. Ez lényegében egy felület kalibráció, ami egy adott felületre optimalizálja a szenzort.

Ezt nem érdemes használni, ugyanis előfordulhatnak anomáliák a kalibrált profiloknál. Az ajánlott beállítás itt a Factory Default, vagyis a gyári alapértelmezett. (95.2.26-os Fw frissítéssel javítva) A kalibrációt csak akkor érdemes használni, ha extrém felületen szeretnénk használni az egeret, ahol a gyári beállítással nem igazán akar működni.

Az utolsó oldalon egy igazából felesleges egérstatisztika szerepel, ami szerencsére csak akkor működik, ha manuálisan elindítjuk. Itt számolja a kattintások számát, mennyi ideig tartottuk lenyomva az adott gombokat, stb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Hanyattegér: CST L-Trac 2545

    Trackball biliárdgolyóval: precíz irányítást tesz lehetővé, kíméli a kezet, de a gyors mozgást szokni kell.

  • Logitech G302 egér teszt

    Egy kizárólag MOBA játékosoknak készített egér. De megfelel-e a követelményeknek és tényleg csak MOBA játékosoknak?

  • Logitech G502 Proteus Core

    Egy hibátlan összeszerelésű egér 11 gombbal, makró lehetőséggel, 12000 DPI-vel. Mi kell még?

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.