2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo YOGA Tablet 2-1050F

Egyedi formával és hosszú üzemidővel tűnik ki a piac egyhangúságából

[ ÚJ TESZT ]

Üzemidő, összegzés

Üzemidő

Az első feltöltés 5 óra 35 perc képernyőidőre (ebből 3 órányi Hearthstone-játék, a maradék tesztelés, böngészés és YouTube) és 1 nap 16 óra 24 perc készenléti módra volt elegendő – automatikus fényerőn, az energiatakarékos módot kikapcsolva. 15%-ig hagytam merülni, ekkor tettem töltőre. 2 óra után éri el az 50%-os töltöttséget, azonban a teljes feltöltéshez kb. 6 óra kellett a mellékelt 5,2 V 2 A fali töltővel.


kép forrása: MyFixGuide

A második merítési teszthez bekapcsoltam az energiagazdálkodást és a fényerőt maximumra állítottam. Egy kétórás filmet játszottam le folyamatosan (nulla hangerőn), az első körben 84%, a másodikban 60%. a harmadikban 38%, a negyedikben 15%-ra esett az akksi szintje, az ötödik lejátszás kb. másfél óráig jutott, ezzel összesen 9 és fél óra videólejátszást produkálva. A wifi ekkor és az előző esetben végig bekapcsolva volt.

Arra gondoltam, hogy alacsonyabb fényerőn, wifi nélkül biztosan tovább is kibírná. Ezért az éjszakai filmnézéshez megfelelően a fényerőt lehúztam minimumra és bekapcsoltam a repülő módot. Ugyanennek a filmnek négy alkalommal való lejátszása sorban csupán 7, 12, 11, majd ismét 12% merülést okozott, azaz a 8 órányi videó 58%-ig merítette a készüléket. Készenléti módban hagyva, használat nélkül egy nap alatt további 9%-kal csökkent a töltöttség. Ez alapján, ha csak egy esti filmezéshez vennénk elő, öt napon át nem kellene töltőre tenni.

Összegzés

Pro
– szokatlan, de hasznos forma
– beépített kitámasztó
– szép kijelző
– erős hardver
– hosszú üzemidő
– korrekt fényképező
– ár/érték arány

Kontra
– benyomódó, kattanó hátlap (portrémódban a vékony felénél tartva)
– szoftveres gondok (értesítő LED, fagyások)
– nehezebb az átlagos 10,1" méretű tableteknél

Konkurensek
120 ezerért megkaphatjuk a súlyban hasonló HP Pavilion 10 x 2-t, Z3736F processzorral és Windows 8.1-gyel. Habár az akkumulátora és a felbontása gyengébb, de kétszer annyi, 32 GB tárhellyel, valamint micro-HDMI és normál méretű USB 2.0 csatlakozóval is rendelkezik.
115 ezer Ft magasságában találjuk a Samsung T800 Galaxy Tab S 10.5 és Sony Xperia Z2 Tabletet, előbbinél előny a 2560 x 1600 felbontású Super AMOLED kijelző, ujjlenyomat-olvasó és két éves garancia, utóbbinál a Qualcomm-féle gyorstöltés, az NFC- és a DLNA-támogatás. Mindkettő vízálló, van infravörös portjuk, a pozicionálást Glonass is segíti, van lehetőség MHL kapcsolatra és a 3 GB memória mellett a/c szabványnak is megfelel a wifi.

Ha beérnénk egy régebbi, egyéves hardverrel, a Samsung T520 Galaxy TabPRO 10,1 is szóba jöhet 90 darab ezresért. A Tab S-hez hasonlóan itt is megvan a Glonass, IrDA és MHL, a 2560 x 1600 felbontás, igaz Super Clear LCD-panellel és a rendszerchip is „csak” egy Exynos 5 Octa 5420. Memóriából 2 GB jár, és persze le kell mondani az olyan extrákról, mint az ujjlenyomat-olvasó és a vízállóság.

Végszó

A kezdőár megjelenéskor 300 euró volt, Magyarországon most 100 ezer forint környékén juthatunk hozzá, az LTE-verzió egy tízessel drágább. A konkurenciát figyelembe véve azért döntöttem a Lenovo Yoga 2 mellett, mert számomra lényeges volt a minél hosszabb üzemidő, és a rendhagyó formája is megfogott (pár éve e szempont szintén döntő volt az
Asus MS238H monitorom megvásárlásánál). Az sem elhanyagolható körülmény, hogy a versenytársakhoz képest olcsóbban tudtam hozzájutni. Nem bántam meg a választást, ha a szoftveres problémát javítják, még elégedettebb leszek. Bárkinek ajánlom, aki ebben az árkategóriában egy 10 hüvelykes, GPS-szel, 2 GB memóriával és gyors processzorral rendelkező, hosszú üzemidejű tabletet keres.

Jelenleg Angliában tartózkodom, az Argos áruház húsvéti akcióját kihasználva a tabletet £250 helyett £200-ért sikerült beszereznem, továbbá a Lenovo "easter cashback" ajánlata után az ár 150-re csökken. A promóció lényege, hogy a vásárlás után legalább 21, de legfeljebb 51 nappal regisztráljuk az igényünket és a cég átutal egy meghatározott összeget (e típus esetén 50 fontot) a számlánkra.

Specifikációk: [link]

Bármilyen kérdést szívesen várok a fórumban, kérésre egyéb tesztprogramokat is futtatok.

Azóta történt

  • Logout TV: Vizesnégyes

    Mai adás témája az új és legerősebb Sony táblagép: a Xperia Z4 Tablet. Sikerült a japánoknak megcsinálni a nevükhöz méltó minőséget?

  • Logout TV: egy hét tablettel

    Egy hetet Lipcsében töltöttem egy tablet társaságában ezen próbáltam a mindennapjaim megoldani.

  • Teclast X98 Air 3G dual-boot tablet

    Szokatlanul korrekt minőségű táblagépet sikerült összehoznia a Teclastnak arra az esetre, ha nem tudsz dönteni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.