2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P780 - Az okos akkumulátor

Bemutatom nektek a telefont, ami az egyik legnagyobb, 4000 mAh-s akkuval rendelkezik az egész piacon!

[ ÚJ TESZT ]

Az a bizonyos akksi és pár progi

A piacon kapható legnagyobb akksis telefonok egyike, a maga 4000 mAh-s kapacitásával. Ez jól is jön néha, mert a minap elment az áram és OTG-ről ment a mosógép... :D

Na, de komolyabbra fordítva a szót. Az akksi nem kicsi, de ennek meg is van a hátulütője, mert 178,4 g a telefon össztömege, ami egy átlag telefonnál 20-30 százalékkal nehezebb, de én azt mondom, ez vállalható annak, aki tényleg sokat nyúzza.

Az első fullra töltés után meg akartam nézni, mikor merül le teljesen... hát nem volt türelmem, 50%-ig merítettem le 49 óra 19 perc nyúzás után. Pedig valami iszonyatmód nyüstöltem: WiFi, GPS stb. mindig minden be volt kapcsolva, fényerő maxon, rengeteg letöltés, folyamatos videózgatás és fényképezés, háttérben meg töltötte is föl rögtön a Dropbox.

Mivel vannak, akiknek ezek az adatok nem túl sterilek, így készítettem volna egy Antutu Battery tesztet, csak sajnos, így első tesztemként még nem voltam elég rutinos és nem lőttem ki a Vibert. Kivettem a SIM-et és kikapcsoltam a WiFit, reggel 10:58-kor indítottam el és egész este 18:13-ig ment, és még mindig csak 23%-ig ette le a bench, mígnem felhívott Viberen egy barátom, ezzel sikeresen pontot téve a teszt végére. Mondanom sem kell, az agyamat majdnem elöntötte a vér... :D

"Szerencsére" részeredményekkel szolgálhatok, amikkel körvonalazni tudjuk az akksi valós teljesítményét:

Szóval, a képen is látszik, mennyire jól bírta a strapát, míg más készülékek 1,5 netán 2 órán át bírják, ez 5 óra és 15 perc alatt csak 77%-ot ment le. Később lehet, hogy még csinálok teljes tesztet, csak erre még várni kell.

Nem csak ez volt még a Lenovo tarsolyában, hanem szoftveresen is felfegyverezték a készüléket, a lehető leghosszabb akkuélettartam érdekében. Az alábbi képeken a widgeten láthatjuk a gyorsbeállításokat, amikkel ki-be kapcsoljuk a funkciókat, ezeket állítgatva rögtön kikalkulálja, mennyi a várható idő a lemerülésig.

A widgetre rákattintva előjönnek az érdekesebb dolgok, ahol már kicsit mélyebben is belenyúlhatunk.

S betűre előjön a Smart Settings, ahol vannak ezek a finomságok:

Nem akarom nagyon képekkel bombázni a cikket, így csak leírom, hogy Settingsben még lehetőség nyílik pár dologra, mint például arra, hogy az értesítő led mikor égjen, időzíteni lehet a ki-be kapcsolást (nem próbáltam még), van Smart Endurance (ami nem tudom, mi), és Apps Freeze Center, ahol ki tudjuk pipálni azokat az alkalmazásokat, amiket ne zárjon be, amikor rányomunk a widgeten található seprűre.

Nem csak a lemerítést hátráltató lehetőségeket segíti a program, hanem a feltöltést is. Mint például, hogy van neki 3 fázisa. 80% alatti tartományban gyors töltést ad az akksinak, 80%-tól belassítja, míg a vége felé nagyon lassan tölti a maradék pár százalékot, ezzel biztosítva a jó töltést.

Ellátták a programot battery calibratorral is, ráadásul nem úgy működik, mint a többi, ahol feltöltöd az akksit 100%-ra és benyomsz egy gombot - ezeket mellesleg nem is értettem, hogy tudják ily' módon kalibrálni. Ezt a programot feltöltés idejére kell belőni: le kell meríteni minimum 15%-ra, töltőre dugni, és csak ez után indítjuk a progit, majd amikor feltöltődött, be is van lőve az akksi!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ZTE Open: Néptelefon rókabőrben?

    Az alsó kategóriát szorongatja meg, tömegtermék lehet belőle megfelelő szolgáltatói árazás esetén.

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • Vezeték nélküli töltés FAQ

    Elég sok kérdés, tévhit, városi legenda van a vezetéknélküli töltéssel kapcsolatban, megpróbálok válaszolni a kérdésekre.

  • A nagy Lenovo mobil teszt

    Szépen sorban haladunk a kicsitől a nagyig, ugyanis 4 db Lenovo mobiltelefon kerül terítékre.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.