2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P780 - Az okos akkumulátor

Bemutatom nektek a telefont, ami az egyik legnagyobb, 4000 mAh-s akkuval rendelkezik az egész piacon!

[ ÚJ TESZT ]

3G, WiFi, stb.

Hát a WiFi sávszélességet nem volt egyszerű lemérni, de még így sem az igazi...

Ebben freemanone kolléga volt segítségemre, aki ajánlott egy progit, amit minden Android usernek érdemes felpattintani, ez az ES File Explorer File Manager.
Ennek segítségével másoltam egy nagyobb fájlt úgy, hogy gépről volt megosztva LAN-on és a WiFiről csordogált le a telómra. Nem tudjuk, hogyan, de volt, hogy elérte a 60.000 KB/s. Arra gyanakszunk, hogy ez csak a memóriába kiírt és ott "felgyűlt" data. Mindenesetre, az átlag sebesség sem volt kicsi, mert 25-30.000 KB/s között volt az átlag. Szerintem az is előfordulhat, hogy KBit/sec volt, ami máris "csak" ~4 MB/s, és így már hihető is.

Azért csak, hogy mit tud, lemértem a netemet és itt az a baj, hogy gyenge a netem, így egyértelműen ez a szűk keresztmetszet, de a jó hír, hogy ugyanannyit hozott, mint az asztali PC. Ha járok valakinél akinél van gyors net, akkor ott is futtatok egyet.

Ugyan ezzel a progival megpróbáltam másolni OTG pendrive-ról is. Eleinte azt hittem, hogy nem jó az OTG, mert nem dobott ki semmit az értesítősávba, de amikor bementem a progiba, láttam, hogy ott van. Szóval ezt is leteszteltem és kezdetben gyorsabb, olyan 6 MB/s volt a másolás, aztán beállt olyan 4,5 és 5 közé. (CORSAIR Voyager)

A 3G-t úgy mértük, hogy egy barátom kölcsönadta a 4G SIM-kártyáját és azon néztem meg. Igaz, egy belsőudvaros kocsma volt, így valószínűleg a térerő sem volt a legtisztább, de ez van...

Ugye egy tesztből nem maradhat ki az Antutu:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ZTE Open: Néptelefon rókabőrben?

    Az alsó kategóriát szorongatja meg, tömegtermék lehet belőle megfelelő szolgáltatói árazás esetén.

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • Vezeték nélküli töltés FAQ

    Elég sok kérdés, tévhit, városi legenda van a vezetéknélküli töltéssel kapcsolatban, megpróbálok válaszolni a kérdésekre.

  • A nagy Lenovo mobil teszt

    Szépen sorban haladunk a kicsitől a nagyig, ugyanis 4 db Lenovo mobiltelefon kerül terítékre.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.