2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Iowa, "The Hawkeye State"

Chief Black Hawk (Fekete Sólyom), indián fővezér után kapta becenevét.

[ ÚJ TESZT ]

főváros

Iowa fővárosa, a mindössze kb fél millió lakosságú Des Moines, a Mississippi mellékfolyójáról, a Des Moines nevű folyóról kapta a nevét. Des Moines szószerinti jelentése: "river of the monks" =szerzetesek folyója. Des Moines fontos kulturális, művészeti, politikai és gazdasági csomópont, a főbb biztosító társaságok, pénzügyi intézmények, publicisztikai vállalkozások centruma. Itt van a központja az oly sokat emlegetett Wells Fargo Banknak és a Principal Financial Groupnak is.

Des Moines vezetőségének az a célja, hogy széppé, tisztává és biztonságossá tegyék a fővárost a következő generációk számára is. De a múltat is gondosan ápolják, aminek egyik jele, hogy számos művészeti és történelmi múzeummal ékeskednek. A képre kattintva Des Moines művészeti életéből kaphatunk ízelítőt. (Filmhossz: 3perc 08mp)

Az amerikaiakra általában is igaz, hogy nagyon szeretnek szórakozni, játszani. Ez alól az iowaiak sem kivételek. Egy kis vidámságért vidámparkba jár még Bill Gates is. :) Katt a képre.

Nagy eseménynek számít a minden évben megrendezésre kerülő ún. Iowa State Fair, ahova 2007-ben még Barack Obama is elment. (Akkor ugyan még nem volt elnök)

Ezeken a rendezvényeken különböző versenyek, vetélkedők, fölvonulások és bemutatók láthatók.(A lenti képre kattintva "cowgirl"-öket láthatunk. :))

Az alábbi képre kattintva pedig a 2009-es Iowa State Fair nyitóünnepségét láthatjuk. (Filmhossz 6:06)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.