2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Iowa, "The Hawkeye State"

Chief Black Hawk (Fekete Sólyom), indián fővezér után kapta becenevét.

[ ÚJ TESZT ]

egyetemi élet

Mivel manapság sokan szeretnének külföldön tanulni, ezért egy kis hírt adok a továbbtanulásról illetve az egyetemekről is. IOWA egyik egyetemi városa, AMES, nyüzsgő, vidám életéből láthatunk részleteket a következő kisfilmen. (Filmhossz: 1perc 44mp.)

Iowa másik híres egyeteme a University of Iowa, ami Iowa városban van, ahol a művészeti képzés, irodalom oktatás a legkiemelkedőbb (írás, költészet, film~, zene~ és egyéb művészet-kritika) Híres a mérnök-képzés és a csillagász-képzés is, de elsősorban a regényírók, színészek, tervezők, rendezők előtt áll óriási lehetőség a továbbfejlődésre. Iowa City az első amerikai város, amelyik a “City of Literature”, azaz az "Irodalom Városa" UNESCO rangot kapta.

Mint minden egyetem-városban, itt is nagy népszerűségnek örvend a sport, ami még tornász olimpikont is szült, Shawn Johnson személyében, akinek az edzője az Iowa University tanára. A képre kattintva őt láthatjuk. (Filmhossz: 5perc 03mp)

Az egyetemistákon és olimpikonokon kívül az "átlag-ember" is sokat mozog. Jobbnál jobb programok és sport klubok közül válogathatnak a lakosok. Táncosok, biciklisták, birkózók, golfozók, röplabdázók, focisták mind megtalálják a helyüket. :-) (Filmhossz: 6perc 27mp)

Évente megrendezésre kerül a nagyon népszerű, Ragbrai nevű kerékpártúra is, amin 2008-ban 20ezren vettek részt. (Filmhossz: 3perc 47mp)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.