2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

"Hordozható" Bluetooth-os hangfal házilag

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Készítettem egy sima center hangfalból egy Bluetooth-os, hordozható hangfalat igencsak impresszív hangerővel és kinézettel.

[ ÚJ TESZT ]

Építés

Először is szemügyre vettem a dobozt, szétszereltem, és láttam, hogy az egyik hangszóró csavarjai kicsit "széttépték" a farostlemezt, így ezt kijavítottam a folyékony szög nevű ragasztó-pótló anyaggal:

A hangszóróknak pedig szépen megcsináltam a kábeleket saruval, zsugorcsővel, ahogy kell (a hangszórókon sarus csatlakozók vannak, nagyon-nagyon jól jön amikor ki kell őket szedni).

Ezután próba jelleggel beleraktam az erősítőt, csak úgy kétoldalú ragasztóval, hogy a helyén maradjon. Kivezettem egy csatlakozót a laptoptápnak az előlap egyik rögzítőlyukán keresztül, egy másikon pedig egy "számítógépescdmeghajtóhangátvivőkábel"--ből készített jack bemenetet.

És itt jött az, hogy meglepődtem, hogy milyen durván hangos a kis jószág!
Utána pedig az a rész, hogy vártam a Bluetooth modul megérkezésére...
Aztán amikor megérkezett, akkor elkezdtem összerakni a végleges cuccot. Először is hátul, a gyári csatlakozók helyére beraktam egy PC-s tápcsatlakozót, majd hot glue-val rögzítettem (a képen még nem).

Ezután megcsináltam a tápok kábelezését. Először a laptoptáppal kezdtem, ez egy kicsit bonyolultabb volt. Szétszedtem és a csatlakozó forraszaira ráforrasztottam 1-1 vezetéket, majd a csatlakozó mellett kivezettem őket:

A mini USB adapterrel pedig hatalmas szerencsém volt, ugyanis cserélhető a hálózati dugója, úgyhogy csak a csonkokra kellett készítenem egy-egy sarus kábelt, aztán az egészet telenyomtam hot glue-val érintésvédelem címén. Mindkét táp kábelét szépen zsugorcsővel ráforrasztottam a tápcsatlakozóra, aztán azt is beragasztottam a helyére a már ismert hot glue-val (mindenre jó :D ).

A Bluetooth gombja volt az utolsó lényeges lépés. Ezt úgy oldottam meg, hogy egyszerűen fogtam egy kiszuperált egér usb vezetékét, és ráforrasztottam a modulon lévő kapcsoló lábaira, a másik végét pedig egy szép nagy nyomógombra, amit a ház hátába fúrtam be (később kékre cseréltem a gombot).

Végül pedig megintcsak hot glue-val odaragasztottam az egységeket a doboz belső falaira és összedugdostam őket. A 2 táp alul van, az erősítő az első falon a 2 hangszóró közt, a Bluetooth modul pedig fölül kapott helyet. Közöttük pedig csodásan átláthatatlan kábelrengeteg van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.