2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Trust GXT 38: "olcsón" vett bizalom

Először egy sztereó aktív hangfalpárt akartam, de a relatív szűk keret miatt inkább maradtam a 2.1-nél.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, keresgélés.

Mindig is üzletelős, csereberélős ember voltam. Amit megvettem, eladtam vagy elcseréltem. Legyen az telefon, hangfalszett, PC-alkatrész stb. Legutóbb gondoltam egyet és eladtam a 2 db háromutas hangfalamat erősítővel korrekt áron, majd a telefonomat is és a befolyt összeget fordítottam új mobil és a teszt alanyának beszerzésére.

A keresgélés viszonylag hamar ment, hiszen megvan a szokásos oldal ahonnan rendelgetni szoktam. Több versenyző is játszott, amik között variáltam, hogy melyik is legyen.

Először egy sztereó aktív hangfalpárt akartam, de a relatív szűk keret (20e forint postával együtt) nem tette lehetővé, hogy valami hűha dolgot rendeljek. A 12-20e forintos árintervallumba eső sztereó rendszerek a viszonylag kis méretük miatt nem kecsegtettek nagyon a mély hangok reményével sem. Pedig akadt egypár szemrevalóbb párban lévő aktív hangfalacska, de hosszas rágódás után inkább maradtam a 2.1-nél. Jöhetne a kérdés, akkor miért nem 5.1?

A válasz egyszerű: zömével zenehallgatás, némi játék hanganyagának közvetítésére és persze filmezésre használnám. (Tudom, hangfalon nem lehet filmet nézni , remélem értitek, hogy értem :) ) Nem igénylek 5.1-et és kész, ezek a tények. Szóval visszakanyarodva a konkrétumokhoz, megállapítottam, hogy nekem tökéletes lesz egy kompakt mélyládából és két frontból álló hangfalszett.

Következő dilemma a felkutatás és kiválasztás metódusa. Igényeim felmérése, vizuális elképzelés a leendő hangkeltő kinézetéről, stb. nyalánkságok. Miután ezeket lerendeztem magamban, jöhet a típusra és márkákra történő részletesebb szelektálás.

Igények, elvárások.

- Beleférjen az említett árba, 20e forint szállítással együtt.
- Legyen viszonylag korrekt és kompakt méretű.
- Nézzen ki kulturáltan, egyszerűbben.
- Fekete szín előny, de nem feltétel.

Hangzásilag nem vagyok egy nagy szaki, de ne recsegjen, ne susogjon, a magas -és a középtartomány is legyen hallható, a mély meg legyen valóban mély.

Jelöltek.

Modecom mc mfs 50
Genius swg-1250
Trust GTX 38

A Modecomról nem olvastam sok jót, illetve csak rosszat, a Genius nem tetszett küllemre, a Trust elnyerte a tetszésemet, van egy Trust fülesem is itthon, GTX 10-es, hangzásilag nem volt eddig vele bajom. Tudom, sokan felhördülnek magukban, hogy „édes istenem csak Trustot ne”. Tisztában vagyok vele, hogy nem egy Clips vagy Jamo színvonal, még csak nem is egy Logitech...

De ez tetszett, meg, biztos mindenki volt úgy, hogy meglátott valamit és hatalmába kerítette a vágyakozás. Nézegettem több jelöltet is, de mindig vissza-visszatekintettem videókon, képeken a legjobban tetszőt.
Így hát megrendeltem a Trust GXT 38-at.

Tűkön ültem 3 napig, míg végül megérkezett a várva várt telefonhívás, amiben közölték, hogy fél órán belül érkezik a csomagommal a futár. Én éppen dolgos emberi oldalamat kiélve munkahelyemen múlattam az időt, így az otthonmaradtakra bíztam az értékes és hőn áhított csomag átvételét.

Örömmámor, kézhezvétel, külső stb.

Eltelt a hosszú munkanap, aminek zömét az új szerzeményen való morfondírozás tette ki. Lehet gyerekes dolog és van, aki most jót nevet magában, de olyan volt ez, mint mikor gyerekként az ember várja a szülinapi vagy a karácsonyi ajándékot. Hazaérve még kicsit halogattam a kicsomagolási procedúrát, hogy még nagyobb lelkesedéssel vethessem magamat a doboz felszaggatásába.

Figyelem, humorosnak szánt sorok következnek!

Leültem az ágyam szélére és vártam a pillanatot. Csak ketten voltunk a szobámban, a doboz és én. Tökéletes pillanat volt ez, az, amit egész nap vártam, még türtőztettem magamat, de végül győzött a vágy és nekiálltam kibontogatni a csomagot és belül elöntött az a bizonyos, végre megvan és itt van, hú, de jó érzés.

De vegyük komolyabbra a dolgot, noha nem vagyok , ezért próbálok kis humort csempészni a sorok közé.

Vegyük alaposabban szemügyre portékánkat.
A doboz méretileg egész nagy, viszont semmi extra csomagolási bravúr, nem is túl cifra, olyan középszerű. Fekete-piros színnel operál, utalva a hangfalszettünk színeire.
Márkanév, típus, megnevezés és egy hercig kis képmontázs, ami nyilván a jövendőbeli audióeszközünket ábrázolja.

Látható rajta teljesítményadat is (120 W), amin azért jót mulattam, bár ezeket az információkat a gyártók mindig szeretik eltúlozni. Ha tovább szemlélődünk, felfigyelhetünk egy kis kontorller piktogramra is, amit egy "gaming series" felirat felé helyeztek nagyon gusztusosan és ízlésesen. (Sosem tudtam, egy hangfal vagy fülhallgató mitől is lesz "gamer", lehet, ez az én szellemi szerénységem.).

Kézbekapva a csomagot nem fogunk izomgörcsöt kapni, mivel az egész cucc saccra kb. 5 kiló lehet. No, nem baj, nézzük meg, mit rejt a pakk. Három darab leragasztott, bebújtatott passzentos fülecske gondoskodik az életünk elkövetkezendő 5 percének idegi alapon való teljes kihasználásáról. Miután ez a művelet megvan, kinyithatjuk a dobozunkat és csodák csodájára, újabb kihajtogatni való fogad minket (Öröm lehet az ilyen terméket csomagolni is.)

Kinyitottuk, kihajtottuk, kiszenvedtük, amit ki lehetett, megpillanthatjuk a csomagoló anyagok örök klasszikusát, a nikecell borítás és a nejlonzacsi varázslatos párosát, amibe akkurátusan bele van szuszakolva hangkeltő eszközünk.

Mindenki ismeri az érzést, biztos, amikor bontogatjuk a megvásárolt műszaki holmit és egy kellemes izgalom tölti el pici szívünket. Ezt a képet csak ezért tettem fel, hogy érezzétek a hangulatot. Gondolom, nem sikerült. :) Na sebaj, a teszt folytatódik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.