2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Kingzone N3 Plus - Király Zóna?

Lelombozó az akkumulátora, de ezzel és a többi hiányosságaival ennyi pénzért szerintem együtt lehet élni.

[ ÚJ TESZT ]

Egy kis történelem

Már egy ideje foglalkozom androidos készülékekkel, azon belül is a kínai versenyzőket favorizálom, lévén, nem szívesen fizetek a márka után bónusznak 20-30 ezer Ft-ot.

Még 2013 tavaszán vettem egy Amoi N828 MediaTek 6589-es SOC-kal szerelt kis telefont. (Ez volt a második ilyen dual simes telefonom.) Szerettem is, jó is volt, jött rá hivatalos (bár nem OTA frissítéses) Kit-Kat upgrade, szóval jó kis telefon volt.


Cikkem alanya

Aztán történt a melóban egy kis változás, és úgy adódott, hogy amikor nem bent vagyok melóban, akkor a telefonon (és a tableten) érem el Exchange alapon a céges levelezést. No, ez az alap Gmail fiókkal és a widgetjeimmel együtt már kicsit soknak tűnt a telefonnak. Gyakran akadozott, "megfagyott" a desktop, stb. Ilyenkor jött a jó öreg restart.

Közben tavaly év vége felé, volt a Mobilarénán egy telefon bemutató és a cikk írója pont azon volt megütközve, hogy a készülék gyártója a MT6589-et tette bele és hogy ez milyen avítt rendszer és különben is... No ez bevágta nálam a kaput (kaputt?), elkezdtem komolyabban szemrevételezni a kínai barátaink által a webshopok "polcaira" feltöltött töménytelen telefont, azok felszereltségét és nem utolsó sorban: árát.

Amit elhatároztam: (majdnem) minden paraméterében legyen szebb-okosabb-jobb az Amoimnál.

Az ugye rögtön evidens volt, hogy 4G-képes telefont akartam, ez már önmagában elég rendesen leszűkítette a kört, ráadásul nem láttam értelmét a 8 magos készülékeknek, hiszen az Amoi 4 magja sem volt folyamatosan kihasználva, arról nem is beszélve, hogy a 8 mag,rögtön még 15-20 ezer Ft felárat jelentett. Viszont cserében ragaszkodtam a 64 bithez.


Van feketében is

Gyakorlatilag két versenyző volt szimpatikus: a 4,5"-os Doogee F1 Turbo Mini és a cikkem alanyát képező Kingzone N3 Plus.

A Doogee szimpatikus volt nagyon a 4,5" miatt: férfi létemre nincsenek "lapát" tenyereim, így nem igazán áll kézre a túl nagy telefon. Ráadásul az Amoi előtt volt fél évig egy Haipai i9377-em, aminek a 4,7"-ja és a csúszós hátlapja igencsak kellemetlen pillanatokat eredményezett. (Egész pontosan az utcán 2x is kicsúszott a mancsomból és a járdán landolt).

Viszont hiányzott belőle pár dolog, pl. az elmulasztott eseményeket jelző LED, "csak" 1GB RAM, 8GB ROM, stb. Végül is olyan nagy előrelépés nem lett volna az aktuális készülékhez képest, viszont ott lett volna a cserével való kálvária: vámügyintézés (értsd: áfa), a régi eladása, stb. az egész nem érte volna meg a macerát.

Elkezdtem szemezni a Kingzone-nal. Webshop-okban nézegettem, miket írogatnak, YouTube-os "review"-kat néztem végig (pl. franciául, amiből gyakorlatilag egy kukkot sem értettem, de vicces volt nézni, ahogy az úriember veszettül magyarázza, hogy milyen szupi is a telefon).

Pár hét alatt rászántam magamat, hogy akkor csere. Ugyan volt egy kis kavarás a rendelés körül (a második webshop lett az igazi), de végül rendben lezajlott a művelet: március 2-án megrendeltem az N3 Plus-t, és a vámkezelés után, március 24-én hozta a postás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.