2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 6a - határvonalon

A Google 2022-es középkategóriás készüléke több ponton is fejlődött, de vajon ennyi elég 200.000 Ft-ért?

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Itt megismételhető ugyanaz, amit korábban, a Pixel 6 tesztjénél írtam, hiszen a processzor megegyezik az ott használt Samsung által fejlesztett Tensor chippel. Két darab Cortex-X1 mag mellett két darab régi Cortex-A76-os magot használnak, amit még kiegészít négy darab Cortex-A55 –ös mag. Az X1-es magok 2,8 GHz-re képesek, a középső klaszter 2,25 GHz-re, a legkisebbeket pedig 1,8 GHz-re skálázták. Az IGP feladatait egy Mali-G78 MP2 látja el.

Lefuttattam a szokásos teljesítményteszteket és megnéztem egy-két játékot is. Mivel most a nyári időszakban a szoba hőmérséklete is melegebb ezért kíváncsiságból megnéztem, hogy van-e eltérés a végeredmények között, ha 26 fokos külső hőmérséklet mellett tokban, illetve tokból kivéve egy laptophűtőn hagyom a telefont. – Persze, hogy volt.
Először az Antutu 466 ezres pontszámot ért el és majd 43 Celsius fokra melegedett. Az ezt követő második mérésnél tokban a laptophűtőn már csak 39,5 fokig melegedett és a teljesítmény is felugrott 643 ezer pontra. Majd tok nélkül és 14 perccel később 689 ezres pontszámot ért el maximum 35,2 fok mellett.
Geekbench esetén már nem volt ennyire érezhető eltérés. Wildlife Extreme Stress Test esetében azonban látható, hogy a huszadik loopra a frame rate rendesen visszaesik, ha nincs a hűtő a közelben.

[teszteredmények]

A készüléken Android 12 rendszerverzió található júniusi biztonsági csomaggal, ami havonta fog frissülni – ennek azért ellentmondott, hogy az egy hetes tesztidőszakban érkezett egy frissítés se váltott júliusi biztonsági csomagra és az augusztusi patch is késve érkezik, aminek a hátterében a 13-as verziófrissítés is állhat.

Rendszer verzió

Bloatware programok nem nagyon vannak. Az alapprogramok mellett csak a Biztonság, a Hangfelvevő és a Pixel tippek alkalmazásait fogjuk megtalálni első indításkor. A gyári zene alkalmazás változatlanul a YouTube Music. Az alap Android gyári gesztus alapú navigációja mellett elérhető a korábbi három gombos navigáció is. Idegesítő módon a bekapcsológomb hosszú lenyomásával alapból nem a kikapcsolási menü fogad, hanem a Google Asszisztenst indítja a készülék. A hatos szériában jelent meg ez a változás, de a Beállításokban a Kézmozdulatok menü pont alatt visszaállítható a megszokott kikapcsolási menüre. Beállíthatóak korlátozott szabályok, amivel meghatározott Wifi hálózatra való csatlakozáskor vagy elmentett helyen aktiválódnak. A Biztonság menüben lenne egy autó-ütközés érzékelő is, de ez sajnos nálunk és magyarul nem elérhető még.


android 12, szabályok és autóütközés észlelő

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.