2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Google Dorks

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Volt már olyan, hogy a Google nem azt az oldalt dobta ki, ami neked kellett volna? Íme egy kis segítség..

[ ÚJ TESZT ]

És ez most miért jó?

Említettem a cikk elején, hogy ezt sokszor az etikus hekkerek, alias biztonsági szakemberek (respect nekik, de tényleg ;)) használják. Kérdezhetnétek, hogy miért jó az nekik, ha rá tudnak keresni a .png kiterjesztésű képekre, vagy a prohardverhez hasonló oldalakra?!

Ki kell, hogy ábrándítsalak titeket, nem erre használják! :D

Tudjátok sok olyan dolog kering az interneten ami célját, és helyét vesztetten kallódik, ha valaki tudja, hogy mit keressen, és erre jól rá tud keresni, az olyan kincset találhat, amit tán még Dagobert bácsi is megirigyelne. Példának okáért, ha a kedves anyuka véletlen kiteszi netre, rendszergazda kisfiának dokumentumait, ami tegyük fel tartalmaz egy jelszo.txt fájlt, akkor ha mi rákeresünk erre: "censored" (megj: egyik olvasó jelezte, hogy az eredetileg itt található kereséssel vélhetően működő jelszavak talált, így inkább cenzúráztam, de a fentiek elolvasásával már senkinek nem okoz gondot rákeresni -okosan- a jelszo.txt fájlra;) ) akkor a képzeletbeli rendszergazdink nagy bajban lenne, pár egyéb delikvenssel egyetemben :)

Ilyen, és ehhez hasonló dorkokat ezer számra lehet találni a neten, de a cikkem témája nem az illegális pénzkeresés, szóval erről nem ejtenék több szót.

Operandusok:
ÉS (+) : "link:logout.hu + link:google.hu"

VAGY (|) : "site:argep.hu "gtx560 Ti" OR "HD6950 2gb" "

NEM (-) : "-site:argep.hu argep.hu"

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.