2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Genesis Grab, avagy az áruházi kétkerekű

Újra nekifutottam: nem ártana egy rendes paripát beszerezni, de még mindig a 24-es fronton maradva.

[ ÚJ TESZT ]

Genesis Grab

Jöjjön a választottról két kép, ami matrica szerint is az Intersport tulajdonát képezi:

Ronda, nagyon...

Innen sem szebb...

Ezeket a képeket látva, azt hiszem nincs olyan ember, aki ne gondolkodna el azon, hogy ebből valamit ki lehet-e hozni, és ha igen, akkor pontosan mit is. Ebben az állapotban még bennem is megmozdultak azok a bizonyos kételyek, de ott volt az a nyugalmi tényező, hogy nem ok nélkül választottam a rengeteg opció közül, ráadásul elég sok mindent lehetett hasznosítani róla, és ez már egy elég nyomós érv volt, ami mellette szólt.

Már említettem a fix sebességes átalakítást, így elsődlegesen ennek a momentumait terveztem meg, mivel hibázási lehetőségnek helye nem lehetett ennél a beavatkozásnál. A váltó bovdentartó füleit levagdostam, illetve próbáltam megmenteni őket későbbre, a hátsó fék elvezetéséhez. Sok felesleges holmi is lapult a bringán, így azokat elég hamar száműztem a szemetesbe.

Kozmetikázás után:

Alsó kulacstartó csavarjai beragasztva, majd levágva

Innen már nincs visszaút

Ezek után a bringát teljesen szétszedtem, és különválogattam azokat az alkatrészeket, amikre még szükségem lesz, illetve azokat, amelyek sorsa kérdőjel. A fennmaradó kis mennyiség, ami a második kukahullámot érinti, természetesen menesztve lett. Sajnos elég sok vagdosásra volt szükség, így kellett egy kis utómunkát végezni vele.

Három darab használható bovdenrögzítőt lehetett levágni a vázról, ezek közül kettő nem élte túl a hegesztés megpróbáltatásait, így egy példányt be kellett még szereznem a tervezett kétdarabos felálláshoz. Mivel egy a fejcső környékére volt bekalkulálva, egy pedig a hátsó villák elé, így a bringáról származó darab kapott helyet a látványosabb területen, de kellett keresnem még egyet.

A város legjobb kerékpáros üzletében próbáltam szerencsét, lévén, hogy elég lett volna egy használt villát beszereznem, de ilyet sajnos nem sikerült találnom, helyette egy robbantott vázról operáltam le a hiányzó darabot. Mindig próbálok egy másodlagos opciót is beütemezni, hogy ne legyenek buktatók, ezért a bovdenvezetőket fémragasztóval terveztem a helyükön tartani, amihez első gondolatként nem fűztem sok reményt.

A váz anyaga alumínium, a szerzett bovdentartó pedig acél, ezért tartottam egy próbaragasztást, ami a teljes kötési idő lejárta előtt is elég biztató eredményt hozott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.