2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gamer PC építés - amatőr szintről

Ebben a cikkemben szeretném bemutatni nemrégiben vásárolt számítógépem útját az első gondolattól a vásárlásig.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés, Tervek

Összegzés

Összességében szerintem egy nagyon jó közép-felső kategóriás masinát sikerült összeraknom úgy körülbelül 230 ezer forintból. Teljesen meg vagyok elégedve vele, pár évig jól el lehet játszani ezzel a géppel maximum beállítás mellet, aztán kitudja lehet, hogy még utána is.

Akik pedig kedvet kaptak, vagy amúgy is tervezgetnek PC-t építeni: bátran kezdjetek neki! Én is nulla tudással indultam ennek neki, de ha elolvas az ember néhány cikket itt PH!-n, hogy valamennyire képben legyen, akkor nagyon könnyen fog menni az építés. Fórumon segítőkész emberek várnak mindenkit, akinek gondja van valamivel, nyugodtan lehet írni oda, mindennek megvan a maga topikja, itt nehéz segítség nélkül maradni.

A képekért, amiket én készítettem, elnézést, ha nem olyan jó minőségűek, telefonnal készült. :)

Tervek, egy kis hiba

A gépből (gondolom, többen észrevették) kimaradt egy fontos alkatrész, az SSD. Nos, ezt az elkövetkező 1 hónapban valószínűleg pótolni fogom egy Samsung 850 Pro 256 GB személyében.

Up: Közben megérkezett az SSD is, és szárnyal az egész gép sebesség téren. Még egy teljes Win. újratelepítés lesz hamarosan, mert csak át lett másolva a Samsungos progival. Az SSD viszont nem az Aqua-ból jött végül, mivel ott nem vállalják rá a 10 év garanciát, így végül az Edigitalban lett megvásárolva. Adtak mellé leírást, garipapírt, telepítő CD-t és 2 matricát. :)

A másik, ami tervben van, a gép tetejére pakolok néhány zöld színű ledet, később rakok fel képet erről is, ha kész lesz. Remélem, szépen fog pompázni a gép zöld beltérrel. :)
Up: Közben a ledeket is sikerült beépíteni a gépbe. Kb 1 napnyi meló ment el rá mire sikerült a ledeket gatyába rázni, amik a Floppy meghajtó csatlakozójára lettek rákötve (arra talán nem lesz már szükség... :P) Íme, így néz ki, remélem jól lárható:

A géppel, mióta megjött, egy kis hiba volt (azért kicsit elszomorodtam, mert a tápra tippeltem és azt kiszedni... huh).
Ugyanis egyik nap megnyomom a bekapcsoló gombot és nem indul. Gyorsan megnéztem tápot, hogy be van-e kapcsolva, be volt, áramot kapott, mégsem indult. Mivel édesapám elektronikai műszerész, megkértem, nézze meg és kiderült, hogy a bekapcsoló gomb paneljén van egy forrasztási hiba, és emiatt nem indult el. Mivel akkor nem volt sok idő, megcseréltük a bekapcsoló- és újraindító gombot. Azóta sikerült megforrasztani a panelt és újra kifogástalanul működik a bekapcsológomb. :D

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, remélem tetszett. Köszönöm a figyelmet!
SyMbioTe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.