2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

GABA PIO, a monitorba építhető PC

Ha olcsón kell összerakni egy kis helyigényű számítógépet, akkor a kompromisszumok ellenére is ajánlható ez a gép.

[ ÚJ TESZT ]

Felderítés

Hátoldalát a talp eltávolítása után tudjuk levenni, ahol van egy panel, ami a monitor vezérlését végzi. (Ezen található két darab földkábel, ezeket az alaplap tartó csavarok alá kell helyezni.
Mivel a gépház nem fém, hanem plasztik így ezzel tudjuk a földelést biztosítani, a táp és a komponensek között.)

Ha ezzel megvagyunk, találunk még molex csatlakozót, ezen kap tápot a vezérlőpanel és a kijelző, power, reset kapcsoló, power és HDD LED csatlakozókat.
Három darab USB header csatlakozó is van, ezekkel lehet felcsatlakoztatni a már említett kártyaolvasót, webkamerát, és az USB 2.0 portot, valamint DVI-D, HD audio a mikrofonhoz (AC97-re kell állítani a BIOS-ban) és egy 3,5-es sztereó jack-et.

Találunk egy zárható nylon tasakot is, amelyben csavarokat, slim ODD-hez SATA+táp átalakító kábelt, egy műanyag „izét” kétoldalas ragasztókkal, (amire hosszú tanakodás után a nejem azt mondta, hogy szerinte, ha felragasztom a monitor oldalára, akkor fejhallgatótartó lehet).

Közben, beszéltem a GABA Technology Kft. ügyfélszolgálatával és a műanyag „izé”-ről kiderült, hogy tényleg fejhallgatótartó! (Kínában a NET- kávézókban szeretik használni, így a csomag része)
Említettem nekik, hogy a dokumentáció hiányával kezdeni kéne valamit, azt ígérték, hogy PDF-ben elérhető lesz az oldalukon, majd egyszer....

Alkatrészek, csavarok listázva:
- Alaplap csavar: 9 db.
- A talphoz: +2 db.
- A hátoldalhoz: +3 db.
- HDD-hez: 4 db (gumigyűrűs rezgéscsillapítással).
- Slim ODD-hez: 2 db.
- VGA-hoz: 2 db.
- Táphoz: 3,5 db (a képen látható, hogy hiányzik a menet).
- Öntapadós hab: 1 db.
- Kötegelő: 3 db.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.