2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Flytouch 2 – a ROMhalmaz felélesztése

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rom-frissítés a jobb felhasználói élményért.

[ ÚJ TESZT ]

Általános információk

A táblagép eladásra került, így már nem tudok ezután érdemben segíteni! Kérlek, így olvass tovább!

Manapság sokan használnak tabletet, hiszen kicsi, hordozható, meg amúgy is trendi. Nos, én is hozzájutottam egy ilyen ketyeréhez a tavasszal, írni is akartam róla, de akkor megelőztek, talán van is, aki emlékszik ennek bemutatására.

Néhány dolog csak, mégis mivel állunk szemben: 1 GHz-es CPU, 256 MB ram, 2 GB háttértár (plusz 2 db micro SD foglalat 2 USB kapu társaságában), miniHDMI, RJ45 aljzat, GPS, 10,1 colos kijelző és 1024x600-as felbontás, sajnos csak rezisztív érintőpanel.

Ez így önmagában nem lenne egy rossz adatsor, főként, ha beleszámítjuk azt, hogy képes az 1080p-s videók lejátszására is. De van egy hibája tesztalanyunknak, mégpedig a rajta levő Android 2.1 "gyorsasága". Igazából ezt így sértő is leírni, hiszen minden ez a rendszer, csak nem gyors. A tableten dolgozó oprendszer az első hivatalos ROM, mellyel forgalomba került a gép, sajnos ez a kiforratlanság meg is látszik.

A crashzilla.com támogatói oldala szerint követte még két új verziószámú csomag az elődöt, hiszen folyamatosan jöttek a visszajelzések, hogy milyen lassúcska szegény. Így tehát az 1561-es ROM-ot követte az 1568-as, majd az 1623-as. Mindegyiknek megvolt a maga haszna, de érezhető gyorsulást nem volt képes hozni egyik sem.

Közben azután kijött a Flytouch 3 Superpad 2, amely már kétszer annyi RAM-ot hordozott magában, valamint 4, illetve 8 GB háttértárral küldték őket ki a gyártósorról. De a jóárasított Flytouch 2-ből igen sok fogyott már, így ezt sem lehetett magára hagyni. Mindenki arra várt, hogy jön majd egy 2.2-es frissítés, de nem akart érkezni.
Az XDA-developers oldaláról Stragulus ugyan átportolta a nagytesó ROM-ját a kistesó számára, de sokan panaszkodtak a kalibráció hiányára és egyéb nüansznyi problémára, mely miatt mégis bizonytalan sok ember számára ezen rendszer felrakása, használata. Jómagam is megpróbáltam, de nekem valamiért fel sem akart menni, így hagytam is.

Volt viszont valami, ami félhivatalos, már nem 2.1 és még nem is 2.2, de már majdnem. Mert bizony sok mindenben próbálták felturbózni a rendszert, és ehhez az kellett, hogy a 2.1-es Android legfrissebb varinánsát szedjék elő, amely vígan elfut ezen a konfiguráción (legfőképpen a memória a szűkös a 2.2 számára, a 2.3 már fel sem megy 512-MB alatt). Eljött hát a 3245-ös ROM-frissítés, és végre lehet használni a rendszert normális módon, nem röccenésekkel tarkítva!

De hogyan is rakjuk fel? Nos, ez nem csak annyi, mint a többinél, hogy microSD elővesz, a letöltött update.zip felmásol, és system recovery menu-ben feltölt. Ide egy kicsit bonyolultabb procedúra kívánkozik, lássuk, mit is tegyünk lépésről-lépésre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.