2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Flytouch 2 – a ROMhalmaz felélesztése

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rom-frissítés a jobb felhasználói élményért.

[ ÚJ TESZT ]

Új ROM telepítése

Először is látogassunk el a Crashzilla Támogatói oldalra, ahol megtaláljuk az eredeti gyári és eme félhivatalos ROM-ot, valamint leírást mindenhez. Természetesen angolul, így aki beszéli eme nyelvet és nem akarja ugyanezt elolvasni magyarul, ne is olvasson tovább.

Innen töltsük le a Flytouch 2 ROM 3245.rar nevű fájlt. Ez egy 138 megás fájl, amelyben megtaláljuk a szükséges komponenseket a sikeres telepítéshez.
De kell még valami, mégpedig WinHex nevű program, mely elkészíti számunkra a boot-olható microSD-t. Van egy pakk, amely tartalmazza ezt a programot, illetve még egy fontos fájlt, ez a Mediafire oldaláról tölthetjük le.

Mindezek mellett szükségünk lesz egy legalább 1 GB-os microSD kártyára (az angol oldal 2 gigásat ír, nekem 1 gigás volt, de tökéletes így is).

1.) Helyezzük a mSD kártyát a kártyaolvasóba (mSD kártya vásárlásakor egy dokkolót is adnak, amely SD kártya foglalatba illik, így nem okozhat problémát)
2.) Bontsuk ki a flytouch2-ROM-recover-card.zip tartalmát. Legegyszerűbb a C: gyökérkönyvtárába (C:\flytouch2-ROM-recover-card\).
3.) Az imént kibontott mappában van egy WinHex mappa, ebben megtaláljuk a WinHex.exe-t. Ezt indítsuk el. Keressük meg a Tools menüt, majd a Disk Tools almenüt és ezen belül a Clone Disk menüpontot.

4.) A felugró ablakon tallózzuk be a következőket:

FONTOS: a Destination: medium alatt a Physical Media alatt a Removable medium-ot válasszuk ki, vagyis a mSD kártyát, mert ha egy merevlemezt szemelünk ki, akár tönkre is tehetjük azt, de legalább is adatvesztéssel jár a mozzanat!

FONTOS 2: Start sector (destination) értéknek 0, azaz nullát írjunk, mert csak így fog helyesen működni!

5.) Ha ezzel megvolnánk, akkor nyomjunk OK-t, figyelmeztető ablakra még egyszer, és láthatjuk, hogy a program elkészíti számunkra a boldogsághoz vezető út első kövét.
6.) Vegyük ki a mSD kártyát, majd helyezzük vissza, és formázzuk meg (jobb gomb a Sajátgépben a kártyán, Formázás, Start. Itt látnunk kell, hogy a tárhely mérete 705 MB lett, de ne izguljunk, lesz majd eredeti állapot is. Ehhez majd használjuk ez a programot.
7.) Most azonban a 705 megás kártyánkon hozzunk létre egy android mappát, melybe bontsuk ki a Flytouch 2 ROM 3245.rar-ban található öt fájlt, melyek sorban a következők: ramdisk.img; system.img; uImage; userdata.img; zSYS.img. Ha megvan, kapunk egy mSD kártyát, rajta egy android mappát és ebben az öt létfontosságú fájl. Fontos, hogy az android mappába pakoljuk a fájlokat, mert e nélkül nem fog menni semmi, csak a burn folyamat, de ekkor meg nem lesz semmilyen rendszerünk!
8.) Kikapcsolt tabletünk felső kártyahelyébe helyezzük be a kártyát (a két USB kapu között)
9.) Csatlakoztassuk a hálózati töltőt, majd kapcsoljuk be a gépet. Ha teljesen feltöltött gépre dolgozunk, nem létszükség a hálózatra kötni, de fő a biztonság.
10.) Bekapcsolás után elkezdődik a telepítés, majd újraindul mindenféle beavatkozás nélkül. Ha egy pár percig nem csinál semmit, ne izguljunk, teszi a dolgát, csak nem látványosan. A végén kapunk egy üzenetet: Take off SD and Reboot - tehát vegyük ki a kártyát, és a stylus segítségével nyomjuk meg a gép alsó felén található Reset gombot.
11.) Indítsuk el a gépet, és várjunk ismét, mert az első indítás mindig hosszú, de ez normális.
12.) Kezdésnek kalibráljuk a képernyőt, majd állítsuk be a nekünk tetsző dolgokat, telepítsünk programokat. Nem árt egy újraindítás mindezek előtt, hogy a rendszer egyszer normál állapotában is felálljon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.