2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Final Fantasy X

Életem sokadik SquareSoft játéka, de csak a harmadik a Final Fantasy sorozatból.

[ ÚJ TESZT ]

Kezdetek, sztori

Életem sokadik SquareSoft játéka, de csak a harmadik a Final Fantasy sorozatból.
Az első oldal egy bevezető lesz, a játék történelmével, és a fejlesztő céggel kapcsolatban. Ennek egy része copy paste...van elég fellelhető irodalom a témában, de azért a teljesség kedvéért beszerkesztem ide. A játék kizárólag PS2 platformra elérhető.

...1983-ban Masafumi Miyamoto és Hironobu Sakaguchi egy céget alapítottak, aminek a hangzatos Square Limited Company nevet adták. Amennyire korábbi játékain látszik, mindenféle stílussal próbálkoztak, ám valamennyire mindegyikbe belecsempészték a ma már alapnak mondható RPG elemeket. Akkor kezdtek megjelenni a konzolok, így eleinte Pc-re és azoknak a kezdetleges konzolos változataira fejlesztettek (pl.: Fujitsu FM-7, Sharp X1, MSX 1) ám később megkapták az első igazi konzolos megbízásaikat, amiket már Famicom-ra (NES/Nintendo) készítettek. Ám valahogy a játékaikat nem övezte akkora siker mint amit ők vártak (itt azért megjegyezném, hogy nem is csoda, hisz olyan játékokkal jöttek ki mint pl.: a Rad Racer, ami egy sima autóverseny volt) ezért eldöntötték, hogy amennyiben nem lesz sikeres a következő játékuk, akkor bezárják a boltot, és új munkát keresnek. A játéknak a jelképes Final Fantasy címet adták, és látva más cégek sikerét (86-Dragon Quest, 87-Zelda) most az RPG-hez fordultak. 1987-ben végeztek is vele, és mindenki örömére minden idők egyik legnagyszerűbb játékát készítették el. Látva a hatalmas sikert, máris elkezdtek gondolkozni a folytatáson, ám a Nintendóval kisebb összezördülések voltak, amikor is a játékukat nem akarták kiadni Amerikában...

A lényege ennyi lenne, egy utolsó próbálkozás, aztán kapuzárás. Még jó, hogy nem így történt, sok kellemes, élvezetes órát adott nekem a játék. És nem csak a Final Fantasy sorozat. Parasite Eve...lehetne még sorolni.

De most csak a Final Fantasy X-re hagyatkozok, itt sem a végigjátszásra. Inkább a Celestial fegyverekre, páncélokra, Blitzballra, szörny gyűjtésre...és a benne található ellenfelek legyőzésére, Dark aeonokra, és Penance-ra.
Maga a játék nagyon szép, látszik, hogy mindenre odafigyeltek a készítők. Grafikailag, és történetben is első osztályú termékkel van dolgunk. Nincsenek elvarratlan szálak, semmi illogikus dolog nem történik(mondjuk a VIII-ban igen, de az így lett megalkotva). 300 órát öltem bele, egyszer sem fagyott le a játék.

Sokféle verzióban elérhető, PAL, NTSC, és van valamiféle INTERNATIONAL. Természetesen a PAL a legjobb, és egyben a legnehezebb is. NTSC...INTERNATIONAL, valamelyikből hiányzik a teljes Dark Aeon csapat, ami elég nagy hiba, mert ezek közül kerülnek ki a legnehezebbek(Dark Magus Sisters, Penance)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.