2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egyedi desktopok - A Rainmeter I.

A PH!-s desktop modderek kedvenc programja. Ismerjétek meg Ti is!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A napokban megjelent Recon666 kollégám írása, melyben a desktopok általános csinosítását és egy-két Rainmeteres mozzanatot ismerhettetek meg.

A továbbiakban a Rainmeter rendszermonitorozó program használatát, működését szeretném ismertetni, a vállalkozóbb kedvű olvasók a cikk / cikksorozat (még nem döntöttem el) végére egész korrekt, saját skineket is képesek lesznek összeállítani.

Hogy teljesen érthető legyek, egy, a Recon666-féle cikk szerinti basic Windows7 asztallal kezdek (a program op. rendszertől függetlenül használható), minden mozzanatot képben kaptok.

Egy kis kedvcsináló:

Recon666 asztala: Katt!
Bopez desk: Klikk
vans? munka: Lesd
és végül egy saját: Itt

Kezdjük hát...

Kezdőlépések

Miután letöltöttétek, feltelepítettétek, beüzemeltétek, a telepítésnél kiválasztott skinek közül indításkor be is töltődik egy (Rainmeter 1.2 esetén, 1.1-nél egy skin van csak). Nálam a Gnometerre esett a választás.

Mivel én a programhasználatot vagyok hivatott leírni, ne is mélyedjünk bele a skin csodálásába :)

A Start Menü/Rainmeter mappában megtaláljuk az alkotóelemeket. Én legpraktiusabbnak a RainBrowser alkalmazást ítélem, ismerjük meg.

A kezdőablakon a legfontosabb dolgokat az alábbi képen találjátok.

Új skinek "telepítése" a következő módon történik. Megkeresitek a számotokra legszimpatikusabb skint (pl. deviantArt-on), kicsomagolás, vagy egyéb művelet után bemásoljátok a Dokumentumok/Rainmeter/Skins mappába.

A skinek / modulok beállításai a mappákban található *.ini fájlok szerkesztésével állíthatók. A következőkben a teljes szemléltetésért egy komplett skint fogok (fogunk) írni, így megérthetitek a módosítások teljes mibenlétét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.