2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Ecuador és Peru – 4 hónap alatt

Életem legnagyobb kalandját írom le – turisták számára hasznos információkkal és képekkel kiegészítve. Utazásra fel!

[ ÚJ TESZT ]

Egy kis betegség és Cusco, az inka főváros

Őszintén megvallva, nem indul zökkenőmentesen ez a perui program. Valahogy az itteniekkel mindig sikeresen elkommunikálunk egymás mellett, amit per pillanat azért nem bánok, mert a betegségem miatt igyekszem húzni-halasztani a munkába állást.
Mára virradóra egyébként jobb lett a közérzetem. Ez köszönhető többek között annak is, hogy 4 nap után végre le tudtam zuhanyozni (ami nem kis szó, és érzésre egyenlő az újjászületéssel), valamint sikerült beszereznem egy kis mobil légmelegítőt, így már éjszaka sem kell az 5 fokban fagyoskodni.

Az új otthonom az itteni viszonyokhoz képest 5 csillagos lakosztály. Egy doktornál helyeztek el, aki egyedül él, így most ketten vagyunk. Nagyon jó fej, segítőkész és aranyos. Az egyedüli hálószobát is odaadta nekem, így ő a nappaliban alszik. 32 éves, így sok közös témáról tudunk beszélgetni. Nagyon hálás vagyok, hogy ide kerültem. Ha az előző helyen kellett volna maradnom, akkor valószínűleg egy héten belül mentem volna haza, itt viszont nagyon barátságos a légkör.

[/P] [P:C][I] Qorikancha Cuscóban. Ez volt az Inka Birodalom központja[/I][/P] [P:J]No persze most sem lehet felhőtlen az öröm, mert ma reggel arra ébredtem, hogy két fogam között az ínyem a duplájára dagadt. Fantasztikus. Leöblögettem Listerine-nel, ahogy tudtam megtisztítottam a környékét, és most figyelem, hogy hogy reagál a házi gyógymódra. Őszintén bízom benne, hogy magától visszahúzódik és nem kell itt elmennem fogászati kezelésre, mert az aztán nagy kaland lenne… Update: A kezelgetésnek hála, visszahúzódóban van a duzzanat. Huh. Lehet, hogy ezt is megúszom… Ma bemutattak az új munkahelyemen, ami nem más mint az InkaTravel utazási iroda. Két kis irodájuk van a belvárosban, amik egyenként 3 négyzetméteresek, ergo sok hely nincs. Nagyon szimpatikusak a munkatársak, és ami a legjobb az egészben, hogy az összes programra el fognak vinni, hogy tudjak fotózni, amiből majd elkészülnek a különböző hirdetések, illetve brosúrák. Már alig várom, hogy meggyógyuljak és kezdetét vehesse a kaland. Ezzel a munkahellyel így sikerült összekötni a kellemest a hasznossal, hiszen a hat hét alatt gyakorlatilag minden nevezetességet meg tudok majd nézni, így nem kell további heteket Peruban töltenem, hogy lássak mindent, ami fontos. Ha minden jól megy, hivatalosan holnap állok majd munkába, persze ez nagyban függ az állapotomtól is.[/P] [L:/dl/upc/2016-06/17/208741_ymnhocnukcbbxmep_13055131_1792520680980010_7050275932512951197_o_jp.jpg](IMG:/dl/upc/2016-06/17/208741_ymnhocnukcbbxmep_13055131_1792520680980010_7050275932512951197_o_jp.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

Egy pár szó Cuscóról. Ahhoz képest, hogy Peru leggazdagabb települése, még Ecuadorhoz képest is szegény. Befejezetlen építkezések, mély szegénység, koldusok jellemzik az utcákat. Persze az óváros szépen karban van tartva, de az csak egy töredéke a városnak. Építészetileg úgy néz ki, hogy minden az inka romokra épült.

A koloniális építészet egy gyöngyszeme

A legtöbb épület alapja a szabályosan egymásra helyezett inka alapkövek, majd erre épültek rá a koloniális, spanyol épületek. Hihetetlen, hogy minden kötőanyagot mellőzve, úgy tudták egymáshoz csiszolni a köveket, hogy azok jó ezer év múlva is alapjául tudnak szolgálni mindenféle épületnek. A fotókon majd szépen lehet látni, hogy hogyan épültek egymásra a különböző kultúrák.

Plaza del Armas, azaz a főtér

És végül a hálaadás.

Igen, hálát kell, hogy adjak a jó Istennek, amiért 24 órával az ecuadori földrengés előtt utaztam el Peruba. Utazásom előtt pontosan a földrengés epicentrumában laktam, így ha még egy napot ráhúztam volna, akkor lehet, hogy nem születhetett volna meg ez a poszt. Egyszóval valaki föntről vigyáz rám, még akkor is, ha néha megpróbáltatások elé állít… De ugye ami nem öl meg, az megerősít (persze attól még lehet nagyon rossz)

Egyelőre ennyit, a következő posztban már ígérem, lesznek képek, csak jelenleg mindennel úszom, legfőképpen saját magammal szemben...

A főtéren az inka szobor

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.