2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Ébredés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az egész napodat meghatározza, hogyan kelsz fel reggel az ágyból. Bár az enyémet már az...

[ ÚJ TESZT ]

Az egész napodat meghatározza, hogyan kelsz fel reggel az ágyból. Bár az enyémet már az is, hogyan fekszem le.

Kedvesemmel tartjuk magunkat ahhoz, hogyha nézeteltérésünk volt is a nap folyamán, amit nem zártunk le, azt este az ágyban elalvás előtt megbeszéljük. És nem fekszünk le haraggal. Ezidáig emiatt nem is aludtam vagy ébredtem rosszul.

Érdekes módon az esti kajálások miatt rossz néha az álmom éjszakánként. Biztos kényes a gyomrom...Amit viszont megtanultam elég hamar: sose egyél későn fűszereset és zsírosat, ha nem kortyolsz utána megfelelő mennyiségű folyadékot. Ilyen esetekben áldásos hatása van a bornak vagy a sörnek. Az üdítő és mindenféle más édes kotyvalék nem ér semmit. Esetleg még az ásványvíz jöhet szóba.

Miután időben megvacsoráztál, és nyugodt a lelked, álomra hajtod a fejed. A megszokott ágy és a finom, puha ágynemű pillanatok alatt elzsibbasztanak, és már alszol is.

Jobb esetben éjjel nem ébresztett fel se a gyerek, mert éhes volt vagy éppen pisilnie kellett, vagy rosszat álmodott. Se a kutya vagy macska, hogy ki kell menniük. Se a szomszéd, akire általában éjszaka jön rá a szögelhetnék vagy a zenehallgatás.

Jól aludtál.

Reggel már az óra csörgése előtt félálomban vagy, és mikor meghallod az ébresztő hangját, már nyitva is a szemed. Kicsit fekszel még. Próbálsz erőt gyűjteni a napi megpróbáltatásokhoz, és átfutod gyorsan az aznapi teendőket. Nézed még kicsit a párodat az ágyban, megcsókolod, és indulsz a dolgodra.

Ha jól ébredtél minden sikerül. Pontos vagy és határozott. Sikerül az idődet rendesen beosztanod, és mindent megcsinálsz, amit beterveztél, és amit aznap hozott a sors. Még egy rég halogatott telefonra vagy emailre is jut időd. Már többször neki akartál látni, de ma végre megteszed.

A főnök nem cseszegetett, a menzán jó volt a menü, kreatív is voltál. Szóval, amikor hazamész, elégedetten süppedsz bele a fotelba. Az este még olvasol is egy kicsit, majd lefekszel.

És hogy hogyan ébredsz? Az majd kiderül.

Most akkor nézzük még meg a rossz ébredés lehetőségét is.

Fáj a fejed. Netalán csak egyszerűen nyűgösen ébredsz. És ha még az eső is esik, akkor már nem sok jót remélsz az aznaptól. A reggeli italod is túl forró lesz, nincs időd meginni se, mert elbambultál, és elszaladt az idő. Ráadásul, amikor belekortyoltál, elégetted a nyelvedet. Késve indulsz. Sietni kell, mert lekésed a tömegközlekedést, vagy elkapsz egy óriási dugót. Egyik sem jobb a másiknál.

Végre beérsz a munkahelyre. A fejed zsong, dekoncentrált vagy, és legszívesebben hazamennél, de nem teheted. Rengeteg a munka, de vhogy semmi sem sikerül. A gép lefagy, nem menti az adatokat. A főnököd folyton cseszeget. A menü is borzalmas a menzán. Pedig ezt már egyszer kóstoltad, és akkor milyen finom volt. De ma csak forgatod a szádban. Ráadásul leetted a ruhádat is. A francba...

Megiszol egy kávét, és reméled, hogy felélénkít kicsit. De hiába minden. Úgy érzed, mintha kívülről látnád önmagad, és messziről érkeznek a hangok. A papírkupac megcsak ott tornyosul az asztalon, és nem haladsz.

Ideje haza menni. Semmivel nem végeztél, amit be kellett volna fejezned. Nagy hajtás volt, és mindenki Téged keresett meg a problémájával. A munkádat pedig nem tudtad végezni. De muszáj menni.

Végre hazaérsz. A gyerek sír, neki is rossz napja van. Vagy a szomszéd ordítozik, csapkodja az ajtót. A párod rádnéz, és látja, hogy milyen napod van. Igyekszik a gyerekeket minél előbb ágyba tenni. Leül melléd, és nézitek egymást. De nem tudsz rá figyelni. Zsong a fejed az egész napi stressztől, és csak egy dolog jár a fejedben. ''De jólesne egy forró fürdő.'' A zubogó víz lenyugtat. Tisztul a fejed, már csak a fáradtságot érzed. Aztán bezuhansz az ágyba, és már alszol is. És reméled, hogy holnap jobb napra ébredsz.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.