2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Porszűrés házilag - Tesztekkel

Avagy hogyan tartsuk távol a port a gépünk belsejétől házilag.

[ ÚJ TESZT ]

Előkészületek, kellékek, első lépések

Előkészületek

Még egyszer kiemelném, hogy olyan helyen ragasszunk, amit jól lehet szellőztetni! Továbbá lehetőleg terítsünk le papírt, mert univerzális ragasztóval dolgozunk, ami mindent összeragaszt:)

Kellékek

A következő eszközökre lesz szükség:

A már említett szivacs
olló
tapétavágó kés/snitzer
Palmatex ragasztó
öntapadós mágnes csík
ceruza
kréta
papír

Néhány eszköz, ami magyarázatra szorul:
A palmatexből természetesen nem kell ennyi. Nekem ilyen kiszerelésben volt itthon más munkából kifolyólag. Szinte az összes barkácsboltban és hipermarketben lehet kapni a tubusos változatot az bőven elég lesz egy komplett géppark szűrőzéséhez. A másik fontos dolog az öntapadós mágnes csík. A képen a jobb oldalon lévő feltekert ízé:) ezt a hobbi kreatív boltokban lehet beszerezni. Inkább többet vegyünk belőle mert észre se veszi az ember és már 2 métert elhasznált:) Krétát ki lehet váltani olyan filccel ami látszik a szivacson. Azt csak a vágási helyek jelölésére használtam.

Ja, igen! Mielőtt elfelejteném. Sajnos az a módszer, amit leírok csak acélból készült házaknál használható. Sajnos alumíniumra más megoldást kell keresni.
Frissítés! Az egyik kolléga ötlete alapján a mágnes csík kiváltható tépőzárral. Ennek az a hátránya hogy fel kell ragasztani a házra a tépőzár egyik oldalát, de a palmatex ragasztó alkalmas erre is. Tépőzárat pedig Röltexben lehet kapni különböző szélességben.

Első lépés

Mint már említettem a házam oldallapján elég nagy rács van, amin szabadon járt át a levegő és a por. Úgyhogy ennek álltam neki legelőszőr.
Fogtam leszereltem és egy papírlapot fektettem rá. Ceruzával körbe rajzoltam a rácsot majd kivágtam, hogy a szivacsból is a megfelelő méretet vágjam ki.

A szivacsnál kb. egy 1-1.5 centivel kintebb vágtam végig a szivacsot, mint a megrajzolt sablon, mert a sablonom csak a rács tényleges méretét tükrözte. A plusz ráhagyásra kerül majd a rögzítés.
Miután ezzel is meg voltam jöhetett a következő lépés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.