2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Pure Cosmos System mod

Cooler Master toronyház egyedi igényre alakítva by jones965.

[ ÚJ TESZT ]

Felvezető

Lassan egy év telt el, mióta elkészültem a TJ-07 moddal, így időszerű volt, hogy ismét tollat ragadjak és közzétegyem a most befejezett PC modomat, melynek alapját a Cooler Master Cosmos Pure nevet viselő ház szolgáltatta.

Nagyítható

Egy kis előzmény: mint sokan tudjátok, számomra egyfajta életstílussá vált, hogy gyakorlatilag évente építek, vagyis inkább átalakítok különböző számítógép házakat. Egy közös van bennük, a vízhűtés. Az alábbi oldalakon részletesen bemutatott házban sem lesz ez másként.

Fontos megemlítenem, hogy ez a mod nem jöhetett volna létre a nagylelkű felajánlás (erről bővebben itt olvashattok), valamint a Cooler Master hazai képviselete nélkül, akik egy 850W-os Silent Pro Hybrid táppal segítették a munkámat.

A cikk írását megelőzően a gép hasonlóan a Silverstone házhoz, több hónapig a garázsban állt, majd a jó idő beköszöntével hozzáláttam, és megkezdődött a tervezés, majd az építés.

Természetesen nagyon sok fejtörést, és képletesen kukába dobott tervet okozott, hogy valójában mit is próbáljak ebből az egyébként is remekbe szabott házból kihozni. Említettem már, hogy én a moddolásaim során soha nem vetek papírra semmit, rögtönzéssel dolgozom, fejben állítom össze a gépet, így nem történt ez másként most sem.
Ennek persze megvan az az óriási hátránya, hogy adott esetben valami nem fog stimmelni és az elvégzett munka értéke kárba vész.

Számomra ez egyfajta kihívás, ami természetesen nem jelenti azt, hogy nyakló nélkül szórnám a pénzt a félresikerült tervezés-kivitelezés miatt, mivel gyakorlatilag csak látványelemekről van szó, maximum a felesleges, vagy éppen rosszul sikerült fényezés anyagköltségét fájlalhatom.

Nagyítható

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.