2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Pure Cosmos System mod

Cooler Master toronyház egyedi igényre alakítva by jones965.

[ ÚJ TESZT ]

Belső tér kialakítása

A gép elkészülése nem teljesen abban az időrendben készült, mint ahogyan itt oldalanként szerepel, de a rendszerezettség miatt, és a könnyebb cikkírás kapcsán kerül így elétek, nagyrabecsült olvasókhoz :)

A felső radiátor-tartólemezről már tettem említést, így arra most már nem térek ki. A házba beépítésre kerülő 180-as radiátornak szüksége volt tartókeretre. Először csak egyszerűen a ventilátorral együtt gondoltam a meglévő vázhoz rögzíteni, de aztán úgy gondoltam, nem lennék hű önmagamhoz, ha nem lemezelném be ezt a házat is. 1 mm-es alumíniumlemezt használtam erre a célra. Elsőként az említett hőcserélőnek készítettem burkolatot.

Nagyítható

Nagyítható

Nagyítható

Ekkor még a belső bővítőhelyek tartó konzoljai megvoltak, de mivel az egész külső megjelenés át lesz szabva, így a szükségtelen lemezeket kivágtam a házból. Ennek a helyére készítettem egy másik idomot, ami csatlakozik az előzővel (M3-as csavarokkal) és erre kerül felfogatásra a háttértárolónak szánt SSD. Ez elé kerül be az előző oldalon írt front 120-as ventilátor.

Alsó box

A gépház aljában lévő tápegységet mindenféleképpen zárttá akartam tenni (annak ellenére, hogy minden kábel harisnyázva lesz), valamint az így kialakult térbe helyeztem el a keringető szivattyút.

Az előzőleg kiépített hőcserélő hely kapcsán egy egyszerű doboz formát itt nem lehetett kialakítani, mivel az megtörte a teret, így követni kellett ennek a vonalát. Ebből kifolyólag az ehhez hajlított lemeznek szükség volt egy merevítő konzolt készíteni, amihez a korábban is használt L profilt alkalmaztam.

Nagyítható

A hajlítási éleknél ezért a profilt a sík oldalon ki kellett vágni. Ezeket belülről idomra vágott lemezdarabbal, műgyantával ragasztva erősítettem meg. Az alaplap alatt, valamint a frontlemezen kellett még ebből a profilból tartókat rögzíteni, amihez alu szegecseket alkalmaztam. Az oldalát ugyancsak 1 mm-es lemezből készítettem el, az alját 1 cm-re visszahajtva, ami szépen becsúszik a ház merevítő keretébe. Ezt az elemet a merevítő profilhoz meneteléssel, bontható csavarkötéssel rögzítettem, ezzel biztosítva a szerelhetőséget.

Nagyítható

Nagyítható

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.