2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

CM Storm Recon - a lepukkant rokon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Leteszteltük az Alcor nagytestvérét, ám az végül közel sem sikerült olyan jól...

[ ÚJ TESZT ]

Belülről

Gombok, görgő

Bocsánat a netes képekért. Amint ideért hozzám, szétszedtem, az alább taglaltak miatt kicseréltem benne a kapcsolókat japán Omronra, így csak zavaró lenne a saját kép.

A két főgomb alatt kínai Omronok vannak. Ez még rendben is lenne, de a hozzá kapcsolódó burkolatot már elcseszték: túl hosszú a kis lenyúló pöcök. Amikor felengedem a gombot, a felső holtponton az ütközőhöz kellemetlenül hozzácsapódik, ronda hangja van.

Ezt szétszedés után sem egyszerű orvosolni: a pöcökből szigorúan tűreszelővel le kell szedni pár tizedmillimétert, nagyon vigyázva arra, hogy a felülete egyenes, sima maradjon, és túl sokat se szedjünk le, mert abból holtjáték lesz.

A görgő, és a DPI-gombok alatt TTC-k vannak. A görgő alatti kicsit keményebb a kelleténél, de simán elviselhető, a DPI-gombokat meg úgyis alig használjuk.

Az oldalgombok alatt hajlított lábú, piros pöckös TTC-k vannak: ma már ez a standard. Fura, magas hangjuk van, de érzésre rendben vannak.

A görgetésért 9 mm-es Alps mouse encoder felelős. Görgetési érzetre messze ez a legjobb az összes rendelkezésre álló megoldás közül: lásd Maurus, Alcor, KPM. Ebben kifejezetten jól implementálták, pont olyan, amilyennek lennie kell.

Fájó pont, hogy már úgy került hozzám, hogy pont az encoder ment benne tönkre, egyszerűen nem görgetett, vagy összevissza. Szerintem tiszta szerencsétlenség, nem hinném, hogy hamarabb döglődnének, mint a TTC vagy Kailh-gyártmányok. Sebaj, kicseréltem egy ugyanolyanra, és reménykedek a legjobbakban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.