2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

CINEMApink mozi teszt

Tényleg megérkezett a prémium mozizás Magyarországra? A cikkből minden kérdésre választ kapsz!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2017 év elején robbant a hír, hogy egy új mozilánc érkezik Magyarországra, ezzel megtörve a CinemaCity (CC) egyeduralmát. Az az igazság, hogy a magyar mozikra tényleg ráfért a vérfrissítés. Miután a CC felvásárolta a Palace-t, jó ideig egyeduralkodók voltak a piacon és mint oly sok esetben, itt is az történt, hogy belekényelmesedtek a pozíciójukba. A monopólium évei alatt gyakorlatilag alig történt innováció. Egyedüli megemlítendő a digitális vetítésre való átállás, de a képminőségben az sem hozott egetrengető ugrást, inkább a jövedelmezőséget szolgálta.

Az utóbbi évekre annyira elavultak a CC mozijai, hogy személy szerint évente maximum egy-két filmre vettem jegyet. A képminőség csapnivaló, a hangrendszer pedig öreg, és nem egy teremben a nagyobb effekteknél már rezonálnak, zörögnek a dobozok. Esetemben tényleg az a szituáció állt fenn, hogy az otthoni rendszeremen nagyobb élvezet volt megnézni a filmeket, mint elmenni moziba.
Persze érezte ezt a CC és jött a VIP, IMAX, meg a 4DX, de az IMAX-et leszámítva a másik kettő sokat nem tesz hozzá a filmélményhez. Így az audiofil társaság tényleg naponta morzsolta el az imákat egy új szereplőért, aki a mai high-end technológiákat hozná el a mozi világába.
És mint oly sokszor az imák most is meghallgatásra találtak. Egy török tulajdonú vállalat személyeben eljött hazánkba a CC kihívója a CINEMApink. Lássuk kik ők, és mire képesek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.