2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

CINEMApink mozi teszt

Tényleg megérkezett a prémium mozizás Magyarországra? A cikkből minden kérdésre választ kapsz!

[ ÚJ TESZT ]

A mozitermek, kényelem

Kérem szépen egy mozinak így kell kinéznie. Jó a dizájn és kényelmesek az ülések.
Alapvetően háromféle szék közül lehet választani. A CP vezetői rájöttek, hogy a vászonhoz legközelebbi sorok nehezen eladhatóak, így ide olyan komfortszékeket terveztek, amik könnyen „ággyá” alakíthatók, így ez óriási előnyt jelenthet (főleg egy unalmas film alatt). Kipróbáltam és tényleg nagyon kényelmesek.

A hátsó sorokban kétféle szék közül választhatunk. Egyes és páros. Mind a két fajta kényelmes, tágas bőrfotelt jelent. Én személy szerint szeretem a bőrt, otthon is az van, viszont tudom, hogy sokan ódzkodnak tőle, valamint nem tartják higiénikusnak, mert az ember könnyen beleizzad. Ebben van is igazság, de ennek ellenére is nagyon kényelmesek a fotelek. A derekat jól tartja (talán túl ki is nyomja, aminek pisilési inger lesz a vége), jó szögben dőlnek a székek, van elég lábhely magas embereknek is, valamint van privát karfa, így nem kell élet-halál harcot vívni a szomszéddal.

Egyedüli hiányosság, hogy nincs minden széken pohártartó. Konkrétan csak az egyszemélyes székek mellett helyeztek ilyeneket. Ezt nem tudom mire vélni. Ez megint csak olyan dolog, amire nincs magyarázat. Ráadásul a karfára sem lehet rakni az italt, mert az is bőr, így nagyon könnyen leborul róla. Ezen sürgősen változtatni kellene, mert nem túl kényelmes kézben tartani a poharat egy két és fél órás film alatt.
Update: mindenhova felszerelték a pohártartókat. Hurrá!

A moziterem megvilágítása jó ugyanakkor közvetlenül a folyosó mellett ülni nem valami nagy élmény a vészvilágítás miatt. Úgy sikerült megoldani, hogy a LED-ek felfelé világítanak, így az abszolút sötét teremben igen zavaróak tudnak lenni. Ami még kicsit bántó az az, hogy a film végén minden átmenet nélkül kapcsolják fel a villanyt így amellett, hogy kicsi mellbevágó az élmény, mindenki hunyorogva keresi a kabátját, a zsebéből kiesett tárgyakat, stb.

A terem falait végig hangelnyelő párnák borítják, így amellett, hogy dizájn szempontjából is jó megoldások még az akusztikára is jótékony hatással vannak.

A hőmérséklet remek, kellemesen hűvös van a légtérben.

Összességében a termek emelik a moziélményt, így pár (egyébként orvosolható) hibától eltekintve jár a pirospont a kialakításért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.