2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Chuwi Hi8 Pro: 8" tablet 2 rendszerrel

Az Intel dobja az Atom termékvonalat, így Chuwi Hi8 Pro-hoz hasonló, olcsó, de jó tabletek el fognak tűnni.

[ ÚJ TESZT ]

Windows 10

A táblagép elindításakor kis várakozás után feljön az OS-választó menü. Hangerő fel (+) gomb az Androidot, hangerő le (-) a Windows 10-et indítja. Ha nem nyúlunk hozzá, az utoljára használt OS fog elindulni. Windows és Android alatt is lehet operációs rendszert váltani.

A gépecske előretelepített 32 bites Windows 10 Home változattal érkezik. (A 2 GB RAM miatt felesleges lenne a 64 bites változat, bár néhányan már dolgoznak a 64 bites Win 10 felrakásán). Első bekapcsolás után aktiválni kell.

Wi-Fi- kapcsolat beizzítása után simán aktiválódott:

A Chuwi a Hi8 Pro honlapján hirdeti az eredeti Windows 10-et:

Ennek megfelelően Produkey programmal lekérdezve, van is a BIOS-ban egyedi Windows 10 OEM kulcs:

Ez magától értetődőnek is tűnhet, nem mindig mennek ilyen simán a dolgok. A Cube iWork 10 TL változatához csak hackelt/MAK aktivált Win 10-et adnak, BIOS-ban nincs OEM kulcs! Újratelepítéskor ugrik az aktiváció... (Az iWork 10 TD, T, TC változatoknál van licenc, olyat kell keresni.)

Magyar nyelv kezdetben nem választható (angol szerencsére igen), de később a magyar nyelvi pakk telepítésével átváltható a felület.

A gépen előre telepítve az Microsoft Office mobil változata megtalálható. Egyszerűbb munkára megfelelő.

Double Driverrel az előre telepített Windows 10 drivereket érdemes lementeni. Marcinum reflect segítségével nem árt egy teljes mentés, mely USB-C HUB hiányában mehet SD kártyára is.

Ha nincs billentyűzetünk, vagy váltsunk táblagép üzemmódba, vagy engedélyezzük a virtuális billentyűzetet: Gépház/Eszközök/Gépelés/Érintőbillentyűzet menü:

Ha valakit zavar az automatikus fényerőváltoztatás okozta villódzás, ki is kapcsolhatja:
Jobb kattintás a Munkaasztalon/Grafikus tulajdonságok.../Energiaellátás menü/megjelenítő-energiatakarékossági technológia Engedélyezés elől a pipát ki kell venni.

A Windows alapállapotba állítása:
Gépház/Frissítés és Biztonság/Helyreállítás/Gép alaphelyzetbe állítása

Egyszerűbb dolgokra: szövegszerkesztés, táblázat kezelés, és nem túl nagy hardverigényű játékokra simán használható. Max. billentyűzetet, egeret és külső monitort kell hozzákötni.
Táblagép módban érintőképernyővel is használható, de én személy szerint úgy az Androidot jobban szeretem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.