2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Chuwi Hi8 Pro: 8" tablet 2 rendszerrel

Az Intel dobja az Atom termékvonalat, így Chuwi Hi8 Pro-hoz hasonló, olcsó, de jó tabletek el fognak tűnni.

[ ÚJ TESZT ]

Android 5.1

A gépecske csupasz Android 5.1-gyel érkezik. Nekem egy 20160505.115611-es release volt a gépen. A Google Play Store szerencsére előre telepítve van. Battery saver aktiválásakor azonban hibaüzenetet küld a Play Store: ha applikációt akarnátok beszerezni, kapcsoljátok ki a Battery saver alkalmazást! A magyar nyelv kiválasztása nem jelent problémát.
A data partíció 8 GB-os, a system 2,5 GB-os, melyből 1.1 GB van használatban, ebből az OpenDott táblához hasonlóan lehetne faragni, de nem egyszerű megírni az átméretező scriptet. (Ráadásul a dual system bonyolítja az ügyet.) A gép gördülékenyen futtatja az Androidot. Az Antutu pontszám 64000, ezzel a középmezőnyben helyezkedik el.
Nagy kedvencem, a Comic Magic Reader nagyon simán fut, remek képregényolvasó a Chuwi. A nagy felbontású képernyőn tűéles a kép, a válaszidő nagyon jó.



Nagy köszönet a Hálózsák lelkes csapatának a remek képregényekért.

"Természetesen" nem támogatja az exFAT és NTFS formátumú SD kártyákat. Dual tabletnél ez elég bosszantó, mivel egy 64 GB-os kártya már a bagó kategóriája, az exFAT/NTFS támogatna 4 GB-osnál nagyobb állományokat (pl. HD filmek). Az Android sajna nem kezeli. Rootolás után fel lehetne tolni a Paragon exFAT/NTFS/HPFS mountert, azzal egy könyvtár alá fel lehet csatolni a kártya tartalmát, de az Android továbbra is hisztizik és formázni akarja a kártyát. Szóval marad a FAT32... Ez régóta így van Android fronton, fene se érti, miért nem tudtak már fejlődni... Szerencsére hálózati meghajtóról mehetnek a HD filmek is, az Ez File Manager és az MX Player remek társ ehhez.
Tippként kaptam -una fórumtárstól -, hogy legyen az SD kártya ext3/4-re formázva, és a Windowsra tegyek fel ingyenes ext3/4 kezelőt.PL. ugyan úgy PARAGON Végül is ha az ember fixen benn tartja a kártyát, nem veszi ki, megoldás lehet. Bár a Windows kicsit lassabban kezeli, mint a saját megoldásait, minden esetre mehetnek rá 4gb-nál nagyobb állományok. pl filmek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.