2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Chuwi Hi8 Pro: 8" tablet 2 rendszerrel

Az Intel dobja az Atom termékvonalat, így Chuwi Hi8 Pro-hoz hasonló, olcsó, de jó tabletek el fognak tűnni.

[ ÚJ TESZT ]

Kiegészítők

USB 3.1 HUB

Az egyetlen USB-C-s slotot – ha Windows alatt mini laptopként használjuk – érdemes tovább osztani.
Egy Ugreen HUB-ot vettem, 14 USD-be került, nem olcsó, de több – éhes – eszköz esetén pluszban megtápolható. Van egy gond vele, nem hajlandó a Chuwi Hi8 Pro-hoz USB 3.0-s üzemmódban kapcsolódni, csak 2.0-ban. Előfordulhat, hogy a Chuwi Hi8 Pro portja nem ad le elég áramot a HUB-nak. 3,5 mm x 1,5 mm-es töltőkábelem nincs, az USB portjába hiába "tápoltam" meg, nem segített. Kábelbeszerzés után majd beszámolok. De szerintem nem fog változni.

Az USBview program segített felderíteni a hibát. (USB 3-as 8-as porton hibaüzenet van, és csak 1-4-ig 2.0-ban kapcsolódik a HUB.

USB 3.0-s 32GB-s drive csak 2.0-s sebességgel működik, tápot nem igényel.

A Samsung 600 GB-os 2,5" HDD-met viszont meg kell támogatni, a Chuwi Hi8 Pro nem ad elég tápot.
Ezt microUSB 3.0-ás Y kábellel, vagy az Ugreen HUB plusz tápellátásával oldhatjuk meg. De a kapcsolat marad USB 2.0-ás.

Billentyűzet

Gyári billentyűzet egyelőre Hi8-hoz és Plus-hoz van, de mivel egyforma a méret, Bluetooth a csatolófelület, működnie kell a Pro-val is. Megjött, kipróbáltam, működik. Az áráért egyáltalán nem rossz, a tok igényes. A Hi8 Pro is tökéletesen passzol bele. Mivel a billentyűzet pici, a magyar karakterek egy részét csak az Fn billentyűvel lehet előcsalni, így vakon gépelésre nem való, de egyszerűbb üzeneteket meg lehet vele írni. Kis "mini laptoppá" alakítja a táblagépet.

Hangszóró

Elég gyengus a beépített hangszóró. Bluetooth füles, vagy olcsó mini hangfal segíthet a problémán. (Én 6,7 USD-ért vettem, most egy picit drágább.) Basszus nem sok van benne, de a méretéből fakadóan nem is várhatjuk. A tábla csipogójánál azért sokkal jobb...

MicroSD kártya
Hivatalosan max. 128 GB-s kártyákat támogat. Ár/érték arányban most a 64 GB-osak a legjobbak, 12-17 USD között megvásárolhatók, sebességük kielégítő az USB 2.0-s csatolás miatt, nem tudtam előcsalni az USB 3.0-ás módot, úgy tűnik ennek fizikai okai vannak.... Persze az átlagfelhasználó észre sem veszi a különbséget, a majd’ 40 megás olvasás nem olyan rossz..
Windows 10 alatt a fájlrendszer lehet FAT32, exFAT, vagy NTFS, Android alatt csak FAT32 támogatott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.