2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Blackberry 9720 - A múlt reinkarnációja

Miért kell egy régi rendszert feleleveníteni ahelyett, hogy az eléggé eltalált új rendszerre fejlesztenének készülékeket?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Köszöntelek benneteket első logout.hu-s cikkem megírása alkalmából!

A 2013 augusztásban megjelent RIM Samoa, avagy ahogy nálunk ismerik: Blackberry 9720. Kellemesre sikeredett ugyan, de vajon miért kell egy régi rendszert feleleveníteni ahelyett, hogy az eléggé eltalált új rendszerre fejlesztenének készülékeket?

Egy olyan okostelefont szeretnék nektek bemutatni ebben az írásban, amelyik még nem került tesztelésre egyetlen tech oldal által sem. Mivel én céges készüléknek kaptam egy Blackberry 9720-at egy héttel ezelőtt, szeretném nektek bemutatni, mivel szolgál a készülék, megosztani rövid úton szerzett tapasztalataimat és gondolataimat.

Az okostelefonok elterjedésének és a Google Android térnyerésének egyértelmű vesztese a Blackberry. Nem kapcsoltak elég gyorsan, készülékeik túlárazottak, és nem versenyezhetnek a távol keleten tömegesen megjelenő zöld droidos készülékek árával, és egyes szolgáltatásaival.

Az okostelefonokat használó célközönség csak igen kis szelete használ a mai napig is BB típusú telefonokat, pedig üzleti felhasználásra szerintem - és nyilván a vállalati réteg is így van vele - a legjobb, ami valaha is készült. A BES használatával pedig olyan szintű titkosítás érhető el, amit más rendszerű telefonok nem, vagy csak más forrásból beszerezhető segédprogramok segítségével tudnak elérni.

El kell mondjam, én elfogult vagyok. Zöld droiddal szerelt privát készülékem mellett mindig volt tartalékban egy Blackberry itthon. Volt 8520, majd lett 9320 és nálam a csúcsot idáig a 9790 jelentette. Tervben volt egy Z10 is, de egyelőre még nem vettem meg, bár még mindig nagyon vonz a készülék.

Amikor megláttam, hogy új munkakörömhöz a cégnél dukál egy Blackberry, ráadásnak egy 9720-ast szereznek be részemre, nagyon megörültem, mert követem a híreket és már akkor tudtam, hogy ez bizony érdekes telefon lesz. Régi a hardver, régi az op.rendszer, ám korszerű IPS technológiát használó kijelzőt és a teljes QWERTY billentyűzet mellett érintőképernyőt is kapott.

Nem szeretném különösebben ecsetelni mire képes a Blackberry rendszer, ezt mindenki elolvashatja a Mobilaréna cikkében, viszont alaposan kivesézem a telefont az alábbiakban, legalábbis azokat a dolgokat, amiket képes vagyok - magyarázattal később szolgálok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.