2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Blackberry 9720 - A múlt reinkarnációja

Miért kell egy régi rendszert feleleveníteni ahelyett, hogy az eléggé eltalált új rendszerre fejlesztenének készülékeket?

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Kicsomagolás

A korábbiaktól eltérően egy nagyon kis dobozban érkezett a készülék - gondolom a modern trendeknek megfelelően a BB lecsökkentette a doboz méretét. Rajta nagy türkiz színben hirdeti a készülék típusát a gyártó is: 9720.

Kinyitva legelőször a készülék köszön nekünk, igen elegánsan elfoglalva szinte az egész dobozt (nálam már bekapcsolt állapotban volt, az IT "beüzemelte" nekem - most már tudom, miért kell rá 2-3 napot várni érkezéstől kezdve, de a magyarázattal még mindig később szolgálok, legyetek türelmesek). Első ránézésre igényes kidolgozású készülék, szép fekete - nem lakkfekete - színű, és eltűnt a korábbi 9320/9360-as telefonokon használt ezüst színű behatást keltő műanyag csík, amely a zsebben hordással lekoptatja a színét és vagy nyers műanyag szín kerül elő, vagy feketévé válik annak megfelelően, hogy milyen típusról beszélünk.

A dobozt tovább nyitva először a dokumentációval találjuk szembe magunkat, majd alatta vannak a tartozékok: sztereó füles, adatkábel és standard hálózati töltőfej.

Én már a készülékben találtam a 2 GB-os MicroSD kártyát, amely vagy az IT ajándéka (nem hiszem), vagy ez is jár a készülékhez.

Külső

A készülék felülről lefelé: beszédhangszóró - mellette jobbra fény, és közelségérzékelő szenzor, valamint értesítési led, amely a szivárvány minden színében villog - én három színt választottam az értesítéseknek.

Alatta a Blackberry logotípia és a szöveg, majd alatta terül el a 2.8" méretű IPS-érintő panel. Ilyen méretű panel korábban csak a csúcskategóriás 9900-on volt megtalálható.

A kijelző alatt fizikai billentyűk (balról jobbra) hívás indítás/felvétel, BB, optikai trackball, visszalépés, hívás megszakítás/ki-be kapcsoló gomb.

Ezek alatt terpeszkedik a teljes QWERTY billentyűzet, amelynek a gombjai kényelmesen nagyok, egy és két kézzel is kitűnően használható. Azt hiszem ugyanilyenek voltak a korábban általam használt 9790-es modellen is.

A kép a készülék méretet illusztrálja, a WT19i-t megtartottuk tartalék készüléknek itthon.

A hátlap kellemesen recézett, középen egy hatalmas Blackberry logó terpeszkedik. Bal felül a fényképezőgép optika, és mellette egy eléggé világos LED vaku található. Több helyen tévesen jelent meg a fényképezőgép felbontása. 5 MP-es fényképezőgép található a készülékben.

A készülék jobb oldalán szokásos hangosító gombok és a fényképező dedikált gombja található, Bal oldalon dedikált BBM gomb, és a Micro USB csatlakozó található, amely a töltésre is szolgál.

Felül képernyő lezáró gomb és 3.5"-os jack aljzat található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.