2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Belépőszintes sztereó felfrissítése

Egy terjedelmesebb írásban szeretném bemutatni kedvenc hobbim tárgyát, becses nevén az audiotechnikát.

[ ÚJ TESZT ]

Erősítő III.

A fő panel és a trafó takarítása után költözhetett is vissza a fémházba egy ideiglenes összeszerelésre, illetve a pufferkondenzátorok kábeleit is a helyükre forrasztottam, így kiderült, hogy életképes-e így a konstrukció. Egy aggodalmam volt, az pedig a trafó közelsége a környező alkatrészekhez, de semmi „bumm” és „brumm” nem hallatszik szerencsére.

A trafó rögzítése és szintezési kellékei:

A graetz útban volt, így kicsit elfektettem:

A teszt után újabb szétszedés következett, mivel volt még min a ráncokat felvarrni. A hangerőszabályzó potmétere megérett már egy kis karbantartásra ennyi év után, mivel loudness potmétert lehetetlen kapni, pláne minőségi ALPS márkájút, így maradt a házilagos korrigálás. Kimérve is más értékeket kaptam mindkét szénpályán, de alsó tartományban nem egy hangerőn szólt a két csatorna, így egy pucolás és a szedőpálya-állítás csodákat tudott tenni.

A pálya meglepően jó állapotban volt, minimális szénport távolítottam el, a szedő pedig pályamódosítást kapott:

Összerakva:

A trafó áthelyezésével toldanom kellett a hálózati kábelt, illetve a pufferkondenzátorok zsinórjait lecseréltem. Első próbánál réz hangfalkábelt használtam, de vékonyabb PC-tápkábelre váltottam, ami ezüst színű, így a hangja is érezhetően másabb lett.

Hangszínszabályzó és a Panasonic FC:

Helyén minden:

Előtte...

...utána:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.