2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Belépőszintes sztereó felfrissítése

Egy terjedelmesebb írásban szeretném bemutatni kedvenc hobbim tárgyát, becses nevén az audiotechnikát.

[ ÚJ TESZT ]

Beszerzés

Egy teljesen átlagos napomon, szokványos keresgélések között sikerült meglelnem az én szívem választottját. A hirdetés képein nem látszott semmilyen rendellenesség, így azonnal el is happoltam mások elől a hangfalakat, mint utólag kiderült, nem biztos, hogy megérte (de-de, másképp ez a bejegyzés sem született volna meg, és különben is, az ilyen brutalitás a fétisem).

Mikor kezeim közé kaptam a csomagot, kibontáskor egy perces néma csenddel adóztam az eladónak, látva azt a förmedvényt, ami fogadott. Röviden és tömören összegezve: mindkét mélysugárzó lyukas volt, a porvédő horpadt, a dobozuk pedig agyon volt verve, ráadásul az egyik meg is ázott, nem kicsit. Ebből a hirdetett képen csak a porvédő horpadása, a hangfalselyem viseltessége, illetve egy kis felületi hiba látszódott a dobozokon.

Nem igazán volt tervben egy komplett generálozást igénylő hangfalbeszerző túra, de ez volt, ebből kellett építkezni. Annyit még hozzátennék az elemi csapáshoz, hogy kipróbálás után az is kiderült, hogy mind a kettő magassugárzó néma, halott. Ja, és ezúton köszönöm az eladó korrektségét, remélem, olvassa majd ezeket a sorokat...

Specifikáció:

● Típus: GRUNDIG BOX 5000
● Gyártási év: 1987.
● Méretek: 280 X 460 X 240 mm (sz, ma, mé)
● Kivitel: 3 utas/zárt
● Mélysugárzó: 200 mm
● Középsugárzó: 90 mm
● Magassugárzó: 60 mm
● Teljesítmény: 60/90 W (névleges/zenei)
● Hatékonyság: 86 dB (1 W/1 m)
● Frekvencia: 40–20.000 Hz
● Impedancia: 8 ohm

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.