2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

ASUS MyPal A620 - egy régi barát

10 éves Pocket PC - ebben még volt anyag? Nem használhatatlan, de mindenre van ugye újabb, szebb, jobb...

[ ÚJ TESZT ]

Kivezető

A Titanicra is sokan vettek jegyet.

Ami még kimaradt: az általam használt Windows 7 rendben felismerte, telepítette az általa szükségesnek ítélt drivereket, majd felkért a szinkronizálás részletes beállítására. Kellemes meglepetés, nem vártam. Persze azon túl, hogy a Pocket PC és a memóriakártya tartalmát Windows Intézőben tallózzuk, valamint a telepített programokat kezeljük (vagy akár újakat telepítsünk), túl sok lehetőségünk nincs. Frissíteni nem lehet sajnos.

Röviden, tömören ennyit tud egy 10 éves konstrukció. Nem használhatatlan, de mindenre van ugye újabb, szebb, jobb, modernebb. Mégis, a hangulata az erre fogékonyakat magával ragadja, a nosztalgiafaktor kimagasló, nyilván ez is kell a pozitív élményekhez. Elnézzük neki, hogy megöregedett, kicsit sete-suta, de azt, amit régen tudott, ma is 100 %-on teljesíti.

Most kezdődik a Dallas, mindjárt jön Jocky már

Ehhez persze kellett a Microsoft .NET CF 3.5-ös frissítése, mellyel sok újabb (nem tíz, csak 5-7 éves) program futtatása is lehetővé vált. Márpedig aki keres, az talál; rengeteg hasznos és haszontalan letölteni való áll rendelkezésre: szerepjátékosoknak kockadobó, e-book olvasó, periódusos rendszer, rengeteg jobb-rosszabb játék, az infrához tv-távirányító, és lehetne tovább sorolni még sokáig.

Részemről csak annyi biztos, hogy használom, amíg csak lehet. Biztosítja számomra a zenét a lassan beköszöntő hűvös, ködös reggeleken, észben tartja, amit én nem tudok. Lehetne mindezt mobillal is, de amennyit telefonálok, így is töltőn kell tartanom; továbbá szeretem a céleszközöket - buta dolog, telefonnal telefonálni, elismerem.

Sic transit gloria mundi.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.