2020. május 26., kedd

Gyorskeresés

ASUS MyPal A620 - egy régi barát

10 éves Pocket PC - ebben még volt anyag? Nem használhatatlan, de mindenre van ugye újabb, szebb, jobb...

[ ÚJ TESZT ]

Blue screen of boredom

Kár, hogy nem a jó kis zöld dombocska.

A gyári háttér, nos, kék. Hála a magasságosnak, azért a háttérkép szabadon választható, valamint el vagyunk látva egy Spiral fantázianevű Today Screennel is - ez gyakorlatilag az arculatot meghatározó téma megfelelője, de túl sok mindent azért nem befolyásol. Emlékeztetőül: 2003-at írunk!

Hirdetés

Az előlapon található direkt gombokkal a következő programokat érhetjük el, a gombok sorrendjében, balról jobbra haladva: ASUS Settings, Calendar, Contact List, Tasks.

Egy felesleges képleírást olvashattál.

Az ASUS Settings segítségével részletesen testre szabhatjuk a gyári Settings menüből el nem érhető paramétereket, mint pl. az energiatakarékossági üzemmódok, a háttérvilágítás fényereje, hangfelvételi és -lejátszási beállítások, stb. A Calendar naptársága remélem nem lep meg senkit, a Contact List szépen behúzza az Outlookról a tárolt névjegyeket, míg a Tasks egy jól használható emlékeztető riasztással.

Ez itt mellettem mindig hazudik. Nem is, mert ő hazudik mindig.

Dolgozni vágyó őrülteknek, akik szerint a "Jó munkát!" kifejezés nem oximoron, de legalább erős szitok, van Pocket Word és Excel is. Előbbi jegyzettömbminőségben jelenít meg bármit, de leginkább olvashatatlan minden; utóbbival bármit lehet kezdeni, csak normálisan dolgozni nem. Bevinni rajta bármit, ami számítást igényel, legyen akár az csak egy egyszerű SUM parancs, nem egyszerű. Mondanám, hogy erősen mazochista hajlamokat igényel, de az költői túlzás lenne. Legalább vannak.

Én kérek elnézést.

Van Notes, azaz jegyzet is, melybe többek közt akár szép kézírásunkkal véshetjük fel az arra érdemesnek ítélt információt. Legnagyobb haszna számomra eddig az volt, hogy 5 percnél valamivel hosszabb ideig le tudta foglalni nagyobbik fiamat.

Roham!

Az akkumulátortöltöttséget érdekesen kezeli a szoftver. Már kb. 40 %-os töltöttségi szinten jelez nekünk, hogy merülőben az akkumulátor. A figyelmeztetést ignorálva, aktívan tovább használva a készüléket ezután még kb. fél óránk van, mielőtt megszakítaná az mp3 lejátszást azzal, hogy erre most már bizony nincs elég energia (helyezzen be egy új ZPM-et). Itt már kapunk egy kritikus töltöttségi szint üzenetet is, majd végül beindul a biztonsági mentés (már amennyiben bekapcsoltuk, mert alapból minek is lenne aktiválva), és leáll a készülék. Csicsikálj csak, öreg harcos.

Itt kell megjegyeznem, hogy a töltő egy DELTA Electronics gyártmány, 5 V, 2 A. Nem is töltődik a készülék simán USB-re dugva. A táp maga nem melegszik vészesen, a kábele pedig elég masszív, minőségi darab, nem a mobil szegmensben szokásos hajszálvékony rettenet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.