2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android app bemutató: Időkép

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hazánk egyik legismertebb meteorológiai oldala meghódítja az okostelefonokat is.

[ ÚJ TESZT ]

Bemutató II.

Az app szolgáltatásai még nem merültek ki, a következő az előrejelzések. Kapunk 36 órás illetve 21 napos előrejelzést. Mindkettő illusztrálva van kis ábrákkal, amelyek kinézete nem rosszak. Nem csiricsáré, nem tarkabarka, szolid, mégis lényegre törő. A képi bemutató mellé egy rövid szöveges összefoglaló is társul.

Egyfajta extrának fogható fel a Webkamerák opció. Lényege annyi, hogy az Időkép rendszerén belül regisztrált tagok az oldalon közzétehetik a szabadba tekintő webkameráik képét. Ezzel is bővítsék a szolgáltatások számát.
Nem egy halott dolog ez, mivel ha nincs az adott területről friss információ csak csekkolnunk kell az egyik közelben lévő webkamera képét. Ez pedig az alkalmazáson belül is működik.

Zárás képen még 3 extra. Az egyik az országunk 3 legfontosabb tavának vízhőmérséklete. Ez a főképernyőn van, almenüje nincs, viszont ez is frissen tartható.
Másik az apphoz tartozó widget. Mutatja az időt és a dátumot, a helyzetünket, hőmérsékletet és az égképet. Ennek is apró szépséghibája hogy az égképnél nincs éjszakai mód, azaz állandóan nap látható. Egy holdat azért erre az esetre betehettek volna ide főleg, hogy már alkalmazták is. De ennek a kinézetével nincs gond. Visszafogott mégis jó.

A harmadik az észlelés beküldése. Ez csak az oldalon regisztrált tagoknak elérhető, de számukra teljesen használható. A rendszer automatikusan társítja a hőmérsékletet illetve az égképet. Nekünk csak annyi maradt hogy hozzáadhatunk leírást illetve készíthetünk fényképet. Ez az opció bejelentkezést igényel.

Összegezzünk
Abszolút meg vagyok elégedve az Időkép alkalmazással. Többet nyújt mint az átlagos időjárás alkalmazások ráadásul jól alkalmazható.
A kinézete remek, az adatok frissek, ráadásul a Play Store-on belül ingyenes.

Ezek után nem is mondhatok mást, minthogy megvan az egész alkalmazásbolt lejobb Időjárás appja. Mindenkinek ajánlom.

Alapadatok
Fejlesztő: Idokep Kft.
Aktuális verziószám: 1.0.7
Minimális android rendszerkövetelmény: 2.1 (Eclair)
Jelenlegi értékelés: 4,6 / 2140 szavazat alapján
Honlap: idokep.hu

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.