2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android - Hasznos programok I.

Itt gyűjtöttem össze a reményeim szerint sokak számára hasznos alkalmazásokat, lehet csemegézni!

[ ÚJ TESZT ]

EGYÉB HASZNOS ALKALMAZÁSOK

Mini Info

Egyszerű és nagyszerű system info. Widgetek is tartoznak hozzá, mindent megmutat, amire szükség lehet. Tárhely (microSD is), RAM, CPU, stb.

Alternatíva: Android System Info

Dropbox

Felettébb hasznos kis alkalmazás. Ez egy ingyenes tárhely a neten, alapesetben 2GB, de ez bővíthető. Szinte bármilyen platformról elérhető, ha van netkapcsolat. Bővebb, profi leírást itt találsz. Köszönet a készítőnek. 2,25GB-os tárhelyért itt tudsz regisztrálni. A plusz 0,25GB megszerzési lehetőségét molnarpeter ajánlotta fel a köz javára, köszönet neki érte.

Tasker

Adott feltételek alapján módosítja a telefon beállításait. Ez egy nagyon jó leírás a képességeiről és a beállításáról, köszönet érte a cikk írójának.

English-Hungarian Dictionary

Angol-magyar szótár, ami offline üzemmódban is képes működni. Egyszerű, jól átlátható a kezelőfelülete, néha kifejezetten jól tud jönni, főleg az angol nyelvben kevéssé járatosak számára (pl. egy alkalmazás beállításainak megfejtésénél).

Extended Controls

Ezermillió-féle widget. Bármit bárhogyan be tudsz állítani a segítségével, rengeteg lehetőséged van arra, hogy minél testreszabottabb legyen az androidos telefonod. A legtöbb widget mérete állítható, be lehet állítani tetszés szerint a widget színét, még óra widget is van benne. Néhány dolog, amit állítani lehet vele: 2G-3G, APN, WiFi, Bluetooth, GPS (rögtön bekapcsolja, nem a beállítási oldalra visz!), szinkronizálás, Lock screen, és még rengeteg egyéb lehetőség. Nagyon praktikus, ha nem akarsz minden egyes alkalmazáshoz külön widget után nyomozni.

Alternatív lehetőség: Widgetsoid2.x, Free Power Widget

SwipePad

Ez az ügyes kis alkalmazás a képernyő általad meghatározott szélén egy külön sávot hoz létre, amit megérintve előtűnik egy menü 12 lehetőséggel, amelyekhez bármilyen alkalmazást, widgetet, vagy akár parancsot is be lehet állítani. Ez az "aktív sáv" bármilyen alkalmazásban elérhető. Pl. bárhol is vagy a menüben vagy egy alkalmazásban, egy finom kis érintéssel le tudod zárni a kijelzőt, vagy a Home-ra tudsz ugrani (ha ezt is beállítottad). A PowerAMP lockscreen widgetje alól is működik! Jó tanács: érdemes egy üres helyet hagyni, hogy ha aktiváláskor meggondolod magad, ne kelljen mindenképpen elindítani valamit, ezáltal kilépve az aktuális alkalmazásból.

A fenti alkalmazás ajánlója zeorsdfd, a leírás is az ő érdeme, köszönet neki érte!

Keepscreen

Egy dolgot tud, de azt nagyon: nem engedi lekapcsolni a kijelzőt a megadott alkalmazásoknál.

DW Contacts & Phone

Csoportok (bármifélék: e-mail, sms stb.) csengőhangjának megadására, névjegyek bármely paraméter szerinti keresésére, születésnap és évfordulók jelzésére, gyorshívások indítására (mint régen, hosszú nyomás 0-9-ig), és ezeken kívül még nagyon sok mindenre alkalmas hasznos kis alkalmazás.

WhoIsIt

Az egyes kontaktokhoz lehet vele külön csengőhangot beállítani. A számodra fontos emberkék minden egyes "akcióját" külön hanggal meg lehet jelölni - tehát külön csengőhang a hanghíváshoz, külön az sms-hez, mms-hez és e-mail-hez. Szerintem nagyon praktikus az igazán fontos személyek megkülönböztetésére.

Not Call Log Classic

Hívás befejezése után visszalép a Home-ra. Ezt szerintem alapból tudnia kellene minden telefonnak, de mivel ez nem így van, ezért itt a lehetőség eme hiányosság orvoslására.

MyProfiles

Az általam ismert profilbeállító alkalmazások közül a legjobb. A beállított időpontban automatikusan profilt vált, rengeteg beállítási lehetőséggel.

Alternatív lehetőségek: Phone Profile Manager, Quick Profiles (csak a Pro verzióban van widget!)

K-9 Mail

Az egyik legnépszerűbb e-mail kliens androidra. Nagyon jól testre szabható, rengeteg beállítási lehetőséget találunk benne. Érdemes kipróbálni! Nemsokára várhatóan a Marketes verzióban is lesz magyar nyelv, addig ajánlom a RootRulez féle magyarra fordított verziót, ami innen letölthető.

Car Mode

Szintén az egyszerű de nagyszerű kategóriába sorolható alkalmazás. Ha beszállsz az autóba, és Te fogsz vezetni, indítsd el az alkalmazást, és innentől kezdve minden bejövő hívást automatikusan kihangosít a telefon. Egy gombnyomással megy a hívásfogadás. A saját kihangosítóját használja, semmi egyéb szerkentyűt nem kell kapcsolgatni. Kakumix ajánlásával.

NoLed

Olyan készülékek esetében lehet hasznos, amelyeken nincs értesítő fény, ami villogna elmulasztott esemény esetén. A programban be lehet állítani, hogy a nem fogadott hívás, nem olvasott sms stb. esetén a kijelzőn szaladgáljon egy szabadon választott színű kis boríték vagy akármi. Felettébb praktikus alkalmazás. Galaxy S-re készítették.

Easy Reminder

Majdnem ugyanaz, mint az előző alkalmazás, de ez nem szaladgáló és villogó kis izékkel figyelmeztet, hanem hangjelzéssel. Be lehet állítani a hangjelzés gyakoriságát is.

Alternatív lehetőség: Missed Reminder

handyCalc Calculator

Tudományos számológép. Függvényt is rajzol. Akinek szüksége van ilyesmire, próbálja ki bátran. Hozzáértők szerint nagyon megbízható. Kakumix ajánlásával.

MyPhone Explorer

Általános szinkronizáló szoftver. Alkalmas telefonkönyv, sms, híváslista, naptár és egyéb adatok. Használható biztonsági mentések készítésére, rendelkezik pl. Outlook-támogatással is. Rootolt készülékek esetén a legegyszerűbb szinkronizálási lehetőség.

SwiFTP FTP Server

Ez egy FTP szerver, aminek a segítségével csatlakozni tudsz a számítógéphez WiFi-n vagy mobilneten keresztül, így fájlok le- és feltöltésére is alkalmas. Az alkalmazás canniball ajánlotta, köszönet érte.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.