Hirdetés

2020. december 2., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android - Hasznos programok I.

Itt gyűjtöttem össze a reményeim szerint sokak számára hasznos alkalmazásokat, lehet csemegézni!

[ ÚJ TESZT ]

MAGYAR NYELVŰ ALKALMAZÁSOK

Made in Hungary *

Magyar nyelvű alkalmazások gyűjteménye. Nagyon hasznos lehet azoknak, akik inkább az anyanyelvükön "beszélő" androidos telefont szeretnének használni. Témakörök szerint is lehet keresni, és a legutóbbi feltöltött alkalmazások számát külön jelöli. Az alkalmazások köre folyamatosan bővül, ezért érdemes rendszeresen letölteni hozzá a frissítéseket.

Alternatíva: Magyar Alkalmazások

Szótárak *

Hirdetés

Egy ügyes honfitársunk készítménye. A nevével ellentétben szó sincs szótárról, ez az alkalmazás annál sokkal hasznosabb. Van benne értelmező szótár, névnapok jelentése, fájlkiterjesztések értelmezése és még rengeteg hasznos dolog, amit máshol így egy kupacban nem lehet megtalálni.

TV24 *

Ez egy "személyre szabható tévéújság". Rengeteg csatorna műsorában lehet böngészni, el lehet menteni a gyakran nézett csatornákat, és meg lehet nézni külön az esti műsort és csak a filmeket is, ráadásul a tévés híreket is megtalálhatjuk. Ha valaki szeret tévét nézni, nagyon hasznosnak fogja találni.

Hír24

A TV24 közeli rokona. Megnézheted a legfrissebb és legfontosabb híreket témakörök szerint, és még kedvenceket is beállíthatsz. A hírek mellett megtalálható öt napos időjárás előrejelzés, valutaárfolyamok és tévéműsor is. Nagyon sok minden egy helyen, logikus, praktikus, jól kezelhető elrendezésben.

Menetrend Droid *

Online kereső a MÁV és a Volán magyarországi járataihoz. El lehet menteni a gyakran megtekintett menetrendeket, és van "Kedvencek" lista is. Még jegyvásárlási lehetőség is van benne, ami kifejezetten jól jöhet, ha lobogó fülekkel rohansz a vonathoz, és nem marad időd jegyet venni. Ilyen esetekben (ha van azon az állomáson jegypénztár) némely kalauz hajlamos kötözködni, és megkísérelni kifizettetni Veled a büntetés összegét is a jegyáron felül. Ha kedvesen mosolyogva odatolod az orra elé a telefonon megvásárolt jegyet, nem tud mit csinálni, hiszen van jegyed. A kezelőfelület könnyen használható, minden egyértelmű.

Autópálya-matrica

Könnyen és egyszerűen vásárolhatunk autópálya-matricát a segítségével. Több különböző rendszámot is el lehet menteni, ezzel is meggyorsítva a vásárlás menetét.

Kétkerék *

Kerékpáros útvonaltervező alkalmazás. A tervezésen kívül tudja rögzíteni a megtett útvonalat, rengeteg POI-t tartalmaz, és a megtett útvonal megosztása is megoldható, sőt, sebességmérő is van benne. Rengeteg paraméter alapján lehet megtervezni az útvonalat, és a megtervezett útvonalról részletes információkat is ad. A Telenor által készített alkalmazás, szerintem zseniális.

Elixír *

Nagyon sokoldalú system info, rengeteg widgettel. Mindenkinek ajánlom, akit egy kicsit is érdekel a készüléke aktuális állapota bármilyen téren. A widgetek mérete változtatható, mindent megmutat, amit tudni akarunk a telefonról. Hazánkfia által készített alkalmazás, részemről lelkesen várom a további programokat a készítőtől.

Ambulance - Mentő *

Az alkalmazásban olyan tanácsok szerepelnek, amelyek vészhelyzetben akár meg is menthetik valakinek az életét. A leírás laikusoknak készült, ezért közérthetően, nem szakmai nyelven fogalmazza meg azokat a tennivalókat, amelyekre szükség lehet a segítségnyújtáshoz. Egy érintéssel hívhatunk mentőt is, ha szükséges.

QuickPic

Egyszerű, de éppen ezért nagyon gyors képnézegető alkalmazás. A teljes SD-kártya tartalmát átvizsgálja, ezért a betöltés első alkalommal eltarthat egy darabig. Az alkalmazás magyar fordítását stefi68 készítette el, az ő verziója innen tölthető le.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Strata

    Egyszerűség. Elegancia. Kihívás. Ezeket nyújtja ez a kiváló logikai játék Androidon, iOS-en és WP-n is.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.