2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Alpenföhn Nordwand bemutató, és teszt

Egy viszonylag ismeretlen márkát szeretnék nektek bemutatni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Mivel a régi TX3-nak nem bírtam már a hangját, és be szeretnék lépni kicsit az Overclockba is,ezért valami másik ,komolyabb hűtő után kellett néznem.
Amik akkor szóba jöttek: Schyte Mugen 2/Ninja2, Coolink Corator DS. Ezeket nézegettem ezek közül is inkább a Mugent csak ugyebár aprón nem nagyon lehetett kapni, Gianninál, meg 11000+posta lett volna, ezért ez is tárgytalan volt. Mivel ki akartam próbálni egy másik gyártő hűtőjét is, mert Mugen2, meg Corator folyt már a csapból is Merlinclub mutatott egy hűtőt, ami tényleg nem nézett ki rosszul, és még jóval olcsóbb is volt a Mugennél, mi több, pár fokot még rá is ver.
Ezét meg is rendeltem és vártam az eredményt, amit itt közzé is teszek.
Tudom, hogy a két hűtő nem egy árkategória, de viszonyítási alapként ez is megteszi.
Pár szó az Alpenföhn (EKL)-ről: Az EKL Európa egyik meghatározó ipari hűtéstechnikai cége. Az IT megoldásokat csakis "hobby" szinten csinálják, mivel inkább fejlesztésre költenek, mint befizetik adóba a nyereséget.A tervezés és prototípusok gyártása Németországban, a bajor kisvárosban Leutkirchben történik.A sorozatgyártás itt is, mint szinte mindenütt, távol-kelet /Kína, Taiwan, de Japán is/Sajnos ami előny az hátrány is. A több évtizedes tapasztalat, ami olyan gyártókkal osztanak, meg mint a Papst, Adda, YS Tech, Everflow azt jelenti, hogy valóban magas szintű termékeket tudnak, és állítanak elő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.