2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Alcor e-Pad - üti a mércét!

50 ezer forint alatt is van már itthon tablet, és még nem is olyan rossz

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

A gyári böngésző nem is olyan rossz. a 800 pixel széles képernyő ellenére sem kell görgetni a weboldalakat, ami annak köszönhető, hogy a program dinamikusan méretezi az oldalt erre a felbontásra. Ennek egy hátránya van, ami az, hogy egyes betűk kicsit érdekesen jelennek meg, sok esetben nem olvashatóak szépen, amin csak a nagyítás segít, ahol már nem torzulnak. Amúgy a sebességgel gond nincs, minden elsőre betölt rajta, Flash viszont továbbra sincs, a processzorból kiindulva ezen valószínűleg nem is lesz sosem, tehát kénytelenek leszünk reklámok nélkül élni.
Fórumozásra kevésbé tudom ajánlani, ugyanis a gépelés nem túl gyors rajta, valamint hajlamos a képernyő más karaktereket érzékelni, mint amit nyomok, ez valószínűleg a gyenge minőségű érintőfelületnek köszönhető.

Alcor e-Pad - üti a mércét!

Az internetezés viszont kompromisszumokkal jár. Wifi van, legalábbis beépítve, de szabad hotspot nincs mindenhol. Tehát erősen helyhez kötöttek vagyunk általa. Beépített 3G nincs, viszont a hazai szolgáltatók által favorizált ZTE MF100-as sticket egy későbbi frissítés során már támogatni fogja, legalábbis a disztribútor így hirdeti. De egy kiálló, sérülékeny darab még akkor sem akkora szabadság véleményem szerint, mint egy beépített, főleg úgy, hogy az USB elhelyezkedéséből adódóan a készülék tartása is okozhat gondokat.

A közösségi hálók kedvelői örülhetnek, új értelmet kap a mobil Facebook és Iwiw alkalmazás az Alcoron. Elég szépen és nagyban jelenik meg a telefonhoz képest jobban kezelhető. A hírfolyam görgetése azért kicsit szenvedés lesz rajta.

Alcor e-Pad - üti a mércét!

A 7"-os méret éppen ideális arra, hogy útközben nálunk legyen, elfér a kabátzsebben és a táskában is. Hosszabb utazás során az ember szívesen nézne meg egy filmet, vagy esetleg a kedvenc sorozatát. Az e-Pad nem is teljesített olyan rosszul. Az átlag DivX rippekkel elboldogult, és nem is akadt rajta. HDMI kimenettel is rendelkezik, így akár hozzá is köthetjük a nagyképernyős tévéhez, de maximum 1280x720-as filmek lejátszására lesz képes, tehát a FullHD tartalmakkal ne is nagyon próbálkozzunk.
A beépített lejátszó abszolút korrekt, minden hasznos funkciót tartalmaz, még fényerőt is szabályozhatunk rajta. Ez esetben még jobb is a célra a gyári lejátszó, mint a sokak által kedvelt RockPlayer, mivel azzal hangerőt nem fogunk tudni szabályozni, fizikai gombok hiányában.

Ami óriási piros pontot érdemel véleményem szerint, az a zenelejátszó felülete és kezelése! Gyönyörű szép a kinézete és számos olyan funkciót kapott, amit még a neves gyártók készülékei sem feltétlenül tudnak. Kihasználva a nagy felületet amit a 7"-os kijelző ad, került rá album borító, és látványos vizuális elem is. Emellett kiír minden fontosabb adatot az adott zeneszámról, valamint van equalizer is, amit sokan szoktak hiányolni.

Alcor e-Pad - üti a mércét!

Amikor elindítottam a beépített ebook readert egy csöppet elképedtem. Iszonyatosan jó minőségű, és jól használható. A könyvek lapozása fergetegesen jól sikerült, a Galaxy Tabhoz és Apple iPadhez hasonlóan ki van dolgozva a lap hajtása, mintha egy valódi könyvet tartanánk a kezünkben. Fektetve kevésbé, de álló pozícióban abszolút megállja a helyét könyvek olvasására. A trackball segítségével is lapozhatunk, viszont a kék fénye zavaróan hat egy picit olvasás közben.

Alcor e-Pad - üti a mércét!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.